Hayatın içinden bir tv geliyor: Hayat Tv

Merkezi İstanbul’da olan Hayat Tv, Türkiye’de Şubat 2007’de Emeğin Partisi ve bazı sendiların girişimi ile çok ortaklı olarak kuruldu.


Programlarının yüzde 20’si Avrupa’dan olmak üzere sonbaharda yayına başlaması beklenen Hayat Tv, öncelikle Almanya, Fransa ve İngiltere’de kuracağı şubeleriyle de bu ülkelerin gündemini ekrana taşıyacak…


LONDRA’DA TANITILDI


Türk ve Kürt Göçmen İşçileri Dayanışma Merkezi’nde (Day Mer) yapılan tanıtım toplantısına Hayat Tv İngiltere Sorumlusu Orhan Dil, Day Mer Başkanı Ahmet Sezgin, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Hayat TV girişimcisi Şükran Doğan ile Almanya Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Avgan konuşmacı olarak katıldı. Toplantıyı 80’e yakın dinleyici ve basın üyesi izledi.


Orhan Dil, çağrı metnini okuyarak Londra’dan destekleyen aydınların adlarını saydı… İngiltere’nin ve İngiltere’deki Türkçe konuşan toplumun gündemini Hayat Tv’ye yansıtacaklarını belirten Dil, medya okuyan gençlerden bir ekip oluşturulduğunu söyledi.


Day Mer Başkanı Ahmet Sezgin de, Hayat TV’nin Londra’daki geniş bir kesime tanıtılmasının önemine değinerek, “Halka dayatılan ve herbiri birbirinin benzeri olan tek kanal anlayışını kırmaya dönük, emekten yana bu girişimin desteklenmesi gerekir” dedi… Sezgin Day Mer olarak Hayat Tv’yi desteklediklerini ve üzerine düşen görevi de yapacaklarını söyledi.


“BÜTÜN KANALLAR BİRBİRİNE BENZİYOR”


Türkiye’den toplantıya katılan Şükran Doğan da Türkiye’de tek kanallı Tv’ tekelini kıran ilk özel tv Star ve sonrasındaki özel tv kanallarının yine devlet tv’sini aratmayacak bir çizgi izlediklerini öne sürdü. Bir sendikacı olarak işçilerin, çiftçilerin özel tv’lerde bile kendilerini göremediklerini vurgulayan Doğan, “Tv kanallarının yayın politikasından halkın büyük çoğunluğu rahatsız olmasına karşın ne yazık ki seçeneksizlikten izlemek zorunda kalıyor…” dedi. Hayat Tv’nin işçi ve emekçilerin girişimiyle kurulduğunu ve yayın politikasının da bu kesimlerce belirleneceğini söyleyen Doğan, halkın gerçek gündemini belirlenmesinde Hayat Tv’nin önemli bir işlev yükleneceğini vurgulayarak Londra’dan destek istedi…


Almanya’dan toplantıya katılan Hüseyin Avgan da Hayat Tv’nin kuruluşunu ikiye bölünmüş bir dünyada ezilenden yana, onların mücadelesine destek verecek bir iletişim aracı olarak algılanması gerektiğini söyledi… Hayat Tv’nin Avrupa’da yaşayan emekçileri karşı karşıya getiren değil birleştiren bir yayın politikası izleyeceğini belirten Avgan, “Hayat Tv, Avrupa’daki göçmenlerin sorunlarını da gündeme getirecek ve çözüm arayacaktır…” diye konuştu.


FOTOĞRAF (Sağdan sola): Hayat Tv İngiltere Sorumlusu Orhan Dil, Day Mer Başkanı Ahmet Sezgin, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Hayat TV girişimcisi Şükran Doğan ile Almanya Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Avgan

802170cookie-checkHayatın içinden bir tv geliyor: Hayat Tv

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.