Hayırsever Bill Gates Endonezya’ya da elini uzattı

Yapılan törende Gates 40 bin ABD doları tutarındaki bağışını teslim etti. Anlaşma kapsamındaki proje Bill ve Melinda Vakfı ile Endonezyalı Tahir Vakfı’nın ortak hayırseverlik işlerinin bir bölümünü oluşturuyor.

Son yıllardaki hayır işlerini sağlık alanına yönlendiren Gates konuşmasında, Dünyada, Tıp ve bilim alanında hızlı ilerleme kaydedilmesine karşın bir çok çocuğun bu imkanlara ulaşmasının zor olduğunu, bu yüzden aslında önlenebilir ya da tedavisi kolay bazı hastalıklardan dolayı ciddi hayat kayıplarının olduğunu vurguladı.

‘Sağlık hizmetlerinin sorun olmadığı bir ülkede yetiştim ama bugün dünyada çocukların yüzde 5’i beş yaşına ulaşamadan ölüyor. Mevcut aşılar ve ilaçlar yalnızca zengin ülkelere yarıyor’ dedi. Eşinin özellikle aile planlamasının bu programa dahil edilmesini istediğini çünkü kadınların bir seçeneklerinin olduğunu bilmek ve bu metodlara ulaşabilmesinin en doğal hakkı olduğunu’söyledi.

Endonezyanın 8 büyük holding sahibi de aynı törende hazır bulundu ve her biri önümüzdeki 5 yıl için 5 milyon dolar katkıda bulunacağını açıkladı. Bağışcılar Endonezya’da sağlığın en önemli sorun olduğunu ve bu alana bağış yaparak topluma katkıda bulunmak, ülkeye borçlarını ödemek istediklerini ifade etti. AIDS, Verem, Malarya ve Denge Ateşi için kullanılacak toplam bağış miktarı 300 milyon doları buldu.

Endonezya Sağlık Bakanı Nafsiah Mboi tarafından yönetilen Küresel Fon 2002 yılında BM Genel sekreteri Kofi Annan ve İngiltere Eski Başbakanı Tony Blair’in de içinde olduğu dünyaca tanınmış isimler tarafından kurulmuştu. Vakfın bağışcılarından Endonezya’nın tanınmış zengini Tahir törende diğer zenginlerin de Fona katkıda bulunmasını istediğini, Endonezya’ya hayırlı işler yapmaları için bağışların sürekli olması gerektiğine değindi.

1416610cookie-checkHayırsever Bill Gates Endonezya’ya da elini uzattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.