‘Hazmetme kapasitesi belgelere girdi’

Türkiye-AB Müzakere Çerçeve Belgesi’nin hazırlanmasında direnen Avusturya Başbakanı Schüssel, Türkiye’nin olası tam üyeliği halinde, ”Avusturya’da bir halk oylaması yapılmasının garanti olduğunu ve bu konuda tüm siyasi partilerin görüş birliği içinde bulunduğunu” söyledi.


”Avusturya’nın Türkiye’yi dost bir ülke olarak kabul ettiğini ve reform sürecini desteklediğini” belirten Schüssel, ”Avusturya’nın itirazının Steirmark eyaletindeki seçimlerden kaynaklandığı yolundaki spekülasyonların da çok saçma olduğunu” bildirdi.


Schüssel, ”Avusturya’nın, Müzakere Çerçeve Belgesi’ne ‘birliğin yeni üyeleri hazmetme kapasitesi’ hükmünü güçlü bir şekilde ilk kez kaydettirmeyi başardığını ve bunun çok önemli olduğunu” kaydetti.


Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik’ten de övgüyle söz eden Schüssel, ”Plassnik’in müzakerelerde Türkiye’ye özel maddi destek tanınmaması kuralını kabul ettirdiğini” belirterek, ”Plassnik’in İngiltere’yi, maddi yükün tüm üyelere eşit ve adil şekilde bölüştürülmesine ikna ettiğini” söyledi.


Avusturya’da yayımlanan günlük gazeteler de, AB-Türkiye arasında müzakerelere başlanmasını ilk sayfalarında verdi.


Kurier gazetesi, ”AB, Türkiye ve Hırvatistan’a kapıyı açtı”; Kronen gazetesi, ”Türkiye-AB müzakerelere başladı”; Die Presse, ”AB-Türkiye müzakerelerine yeşil ışık” ve Der Standard gazetesi, ”AB, Türkiye ve Hırvatistan ile müzakerelere resmen start verdi” başlıklarını kullandı.

1025230cookie-check‘Hazmetme kapasitesi belgelere girdi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.