İHD: Halaçoğlu derhal görevden alınmalı

Halaçoğlu, ‘Tehcirden kurtulmak için kendini Kürt ve Alevi olarak gösteren Ermeniler var’ demişti.
 
 İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nden yapılan açıklama şöyle:


“Başbakanlığa bağlı Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, katıldığı uluslararası bir sempozyumda bu coğrafyada yaşayan etnik kesimleri yok sayarak, ırkçı bir yaklaşım sergilemiştir.
 
Türk Tarih Kurumu’nun başında bulanan kişinin her türlü ön yargı ve ırkçılıktan uzak durması gerekirken, göreve geldiği andan itibaren objektifliğini unutup, tarihi kendi değer yargısına göre şekillendiren Yusuf Halaçoğlu’nun görevden alınması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup göndereceğiz.”
 
İHD 21 Ağustos Salı Günü saat 13’de İstanbul Galatasaray Postanesi’de düzenleyeceği basın toplantısı ve mektup gönderme eylemine  bütün duyarlı vatandaşları davet etti.


KENDİSİNİ SAVUNDU


Öte yandan Halaçoğlu, Kayseri’deki bir toplantıda yaptığı konuşmayla ilgili olarak, ”(Tehcirden kurtulmak için kendini Kürt ve Alevi olarak gösteren Ermeniler var) dedim. Olmak ayrı, göstermek ayrıdır” dedi.


Halaçoğlu, TTK’da düzenlediği basın toplantısında, ”sözlerinin basında farklı yorumlarla yer aldığını” söyledi.


Başını ”kuma gömerek” bilim adamlığı yapılmayacağını ifade eden Halaçoğlu, uzun yıllardır sürdürdüğü bir araştırmaya ilişkin olarak bazı sonuçları açıkladığını, ancak ”bunlarla ilgili yanlış değerlendirmeler yapıldığını” kaydetti. Halaçoğlu, ”(Tehcirden kurtulmak için kendini Kürt ve Alevi olarak gösteren Ermeniler var) dedim. Olmak ayrı, göstermek ayrıdır” diye konuştu.


Kendisinin bilim adamı olduğunu, araştırmalarını bundan sonra da sürdüreceğini belirten Yusuf Halaçoğlu, ”Türk Tarih Kurumu başkanlığından gitmekten endişe etmiyorum” dedi.
Halaçoğlu, ”Kayseri’deki konuşmasının ardından hükümet kanadından herhangi bir yetkili tarafından aranmadığını” söyledi.
 
 
 

1047250cookie-checkİHD: Halaçoğlu derhal görevden alınmalı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.