İHD’den Murat Taşdemir’e suç duyurusu

Keskin, İstanbul Adalet Sarayı’nda yaptığı basın açıklamasında, ATV’de sabah kuşağında yayınlanan şarkıcı Aydın ve manken Asuman Krause’nin sunduğu kadınlara yönelik programın bir bölümünde sinema oyuncusu Banu Alkan ve eski sevgilisi Murat Taşdemir’in kameralarla dolu bir evdeki yaşantılarının gösterildiğini kaydetti.


Murat Taşdemir’in bu yayının bir bölümünde Banu Alkan’ı duvarlara çarptığını ve Alkan’a yastıkla vurduğunu belirten Keskin, bu bölümün yayınlanmasından sonra program sunucularından Aydın’ın “ben dayak yemekten hoşlanan kadınlar biliyorum” dediğini, bu açıklamanın kadına yönelik şiddeti ve koca dayağını meşrulaştırıcı nitelikte olduğunu söyledi.


Kadına yönelik şiddet ve özelikle ev içi şiddetin Türkiye’de çok yaygın olarak yaşandığını kaydeden Keskin, Türkiye’nin “Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Dair Sözleşme”yi imzaladığını, bu sözleşmenin 5. maddesiyle yaşamın tüm alanlarında kadın ile erkek arasındaki tüm ayrım noktalarının sıfıra indirgenmek konusunda yükümlülük aldığını anlattı. 


Özelikle medyanın kadına yönelik şiddet açısından çok önemli bir eğitim aracı olabilecekken, bu aracın olumsuz yönde kullanılmasının  çok yanlış olduğunu söyleyen Keskin, sözlerine şöyle devam etti: “Çünkü bu programda kadına yönelik şiddet ve koca dayağı adeta meşru olarak gösteriliyor. Tüm kadınlar zaten dayak yer noktasından olaya bakılıyor, bu nedenle biz bu programın son derece sakıncalı olduğunu düşünmekteyiz. TCK’nın 96. maddesi ‘eziyet’ suçunu düzenliyor. Bu suçtan dolayı Murat Taşdemir hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Çünkü Banu Alkan’ın şahsında kadın kimliğine yönelik gerek sözel, gerekse fiziksel şiddet uyguluyor. ATV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tezkan da uyguladığı yayın politikasıyla bu suçun işlenmesine aracılık ediyor.” Bu konudaki çalışmalarını Banu Alkan’ın şahsıyla bağlantı kurarak yapmadıklarını belirten Keskin, “Bütünüyle kadına yönelik şiddet, ev içi şiddet, koca dayağı meşru gösterildiği için bu suç duyurusunda bulunuyoruz. Ama Banu Alkan eğer şiddete maruz kaldığı düşüncesindeyse ve derneğimize başvurursa tabi ki ona sonuna kadar sahip çıkarız” dedi.


Eren Keskin ile İHD üyeleri Leman Yurtsever ve Hürriyet Şener, daha sonra suç duyurusu dilekçelerini İstanbul Basın Savcılığı’na verdi.


Dilekçede, Murat Taşdemir ve ATV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tezkan hakkında “eziyet” suçunu düzenleyen TCK’nın 96. maddesi ile ”bir suça yardım etmeyi’ düzenleyen 39. madde uyarınca soruşturma başlatılması istendi.

1027500cookie-checkİHD’den Murat Taşdemir’e suç duyurusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.