Hepatit C için hızlı tedavi

İtalya’da yapılan bir araştırma yaklaşık  6 ay süren Hepatit c tedavisinin 3 ayla sınırlandırılması durumunda hastalığın iyileşmesinde etkili bir rol oynadığını ortaya koydu. New England Journal of Medicine dergisinde yayımlanan araştırma, İtalya’da 12 merkezin işbirliğiyle gerçekleştirildi. Araştırma ayrıca uzun süreli ve bir hayli ağır olan Hepatit C tedavisinin yan etkilerinin de önemli ölçüde ortadan kalktığını kanıtladı.


Bu yönde ilk kısa süreli Hepatit C tedavisi Alessandra Mangia’nýn yönetiminde 1995 yılında İtalya’da denendi. Mangia, Hepatit C’nin grip benzeri belirtilerle başlayan ve çok yaygın görülen bir hastalık olduğuna, zamanında kontrol altına alınmaması durumunda siroz ve karaciğer tümörlerinin oluşumuna zemin hazırladığını söyledi. Tedavi sonucu Hepatit C’nin bütünüyle iyileştirilmesine karşın hastada anemi, depresyon gibi yan
etkilere neden olduğunu vurguladı.


İtalya’da siroza yakalana  hastaların yüzde 72’sinin, karaciğer tümörüne yakalanan hastaların ise yüzde 76’sının daha önce Hepatit c virüsü taşıyıcı oldukları da belirtildi.


 

721540cookie-checkHepatit C için hızlı tedavi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.