Her yerde ‘kar’ var…

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, akşam saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli, gece saatlerinde ise Balıkesir, Bilecik, Kütahya, Bolu, Düzce, Karabük, çevreleri ile İstanbul, Yalova, Bursa, Kocaeli, ve Sakarya’nın yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışının beklendiği bildirildi.
Uyarıya göre, Marmara’nın batısı, kıyı Ege ile akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın doğusu Denizli, Uşak, Kütahya, Bolu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış tahmin ediliyor.

Meteorolojik uyarıda, bugün Ege ve Batı Akdeniz bölgeleri başta olma üzere, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde lodos fırtınası beklendiği bildirildi.

Yetkililerin ve vatandaşların ani sel ve su baskınlarına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

ÇANAKKALE’DE ULAŞIMA LODOS ENGELİ

Çanakkale’de, gece saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli lodos deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.
Saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle, Bozcaada-Geyikli ve Gökçeada-Kabatepe arasındaki araba vapuru seferleri durduruldu.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle dün gece iptal edilen Gelibolu-Lapseki seferlerine bu sabah da başlanamadı.
Çanakkale Boğazı’ndaki deniz ulaşımı, Çanakkale-Eceabat arasındaki araba vapuru seferleriyle sağlanıyor.
Öte yandan, kuvvetli rüzgar nedeniyle, Çanakkale Boğazı’nı geçemeyen küçük tonajlı gemiler, boğazın Ege ve Marmara denizi girişlerinde demirledi.

Gün içinde rüzgarın şiddetinin sürmesi bekleniyor. Gün boyu rüzgarın saatte ortalama hızı 50 kilometre olacak” dedi.
Bölgelerinde gündüz hava sıcaklığının 18 derece olduğunu ve lodosun etkisiyle 1-2 derece daha yükselebileceğini belirten yetkililer, şunları kaydetti:

”Akşam saatlerinde yağmur etkili olacak. Gök gürültülü sağanak şeklinde olacak yağmura karşı dikkatli olunması gerekiyor. Yağışlar, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşecek. Yağışlar yarın öğlen saatlerine kadar sürecek. Yarın öğlenden sonra fırtına da yağış da beklenmiyor. Sıcaklıklar düşecek.”

BURSA’DA ZEHİRLENME

Bursa’da sabaha kadar etkili olan lodos nedeniyle bazı ev ve binaların çatıları uçtu, elektrik direkleri ve ağaçlar devrildi, otobüs durakları zarar gördü.

Maddi hasara yol açan lodos nedeniyle 87 kişinin karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastanelere başvurduğu bildirildi.

Bursa Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, hastanelere kaldırılanlardan 4’ünün kontrol altında tutulduğunu, diğerlerinin taburcu edildiğini belirterek, halen zehirlenmeye bağlı olarak hastanelere gelenler olduğunu kaydetti.

1227390cookie-checkHer yerde ‘kar’ var…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.