Hükümet demagojiye devam…

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, şiddete başvurmadan gösteri yapmanın temel insan hakları arasında yer aldığını, bununla birlikte eğer işin içinde şiddet varsa, o zaman masum vatandaşların zarar görmemesi için gereken tedbirleri almanın da devletin görevi olduğunu söyledi.

ABD’de Türk Amerikan Konseyi-Türkiye’nin Amerikalı Dostları/Türk Amerikan İş Konseyi-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu 32. Yıllık Konferansı’nda konoşun Babacan, Türkiye’nin değişim sürecinin bölgedeki birçok ülke için ilham kaynağı olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti.

Başbakan Vekili Bülent Arınç da, Cumhurbaşkanı ile görüşme sonrasında eylemlerin meşru, haklı ve doğru olduğunu belirterek, “Polisin gaz kullanmaya başlamasıyla ve aşırı güç gösterisiyle olaylar çığrından çıktı. Çevre duyarlılığı sonucu şiddet görenlerden özür diliyorum” dedi.

“Polisimizinn gösterinin ilk zamanlarında ortaya koyduğu aşırı tedbir haklı olarak tepki çekmiştir. Ancak son 5 gündür polisin tavrı son derece hassastır. Polisimiz yasalar çerçevesinde üzerine düşen bir hakkı yerine getirmiş ve bundan sonra da getirecektir” diyen Arınç, “MHP’nin olayın başından beri tutumunu takdir ediyor ve teşekkür ediyoruz. BDP’nin takındığı tavra teşekkür ediyoruz. CHP Genel Başkanı’nın parti olarak değil bireysel olarak bulunduğu cümlelerine teşekkür ederiz” diye devam etti…

EYLEMCİLER ÖZÜRE KANMADI

Independent’ın haberinde ise protestocuların Arınç’ın özrüne şüpheyle yaklaştıkları belirtiliyor. Bazı eylemcilere göre Erdoğan iyi polis, Arınç da kötü polisi oynuyor ve hükümet protestolara şaka gibi bakıyor. Bir protestocu, “Burası Orta Doğu’daki gibi değil, biz sistemi değiştirmek istemiyoruz. Buradaki sorun, demokrasiye rağmen bir diktatörümüzün olması” diyor.

Aynı gazetedeki başka bir yazıda da turistler için Türkiye’ye gitmenin ne kadar güvenli olduğu sorusuna yanıtlar veriliyor. Protestoların Mısır’da Hüsnü Mübarek’i deviren ayaklanmaya benzediği ancak kontrolden çıkmasının beklenmediği belirtiliyor.

Haberde İngiliz Havayolları’nın İstanbul’a uçacak yolculara ay sonuna kadar biletlerini erteleme hakkı vereceği kaydediliyor.

1384180cookie-checkHükümet demagojiye devam…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.