‘Hükümet-ordu el ele’

Dergi “Komplo teorileri” başlığı altında Ergenekon davasındaki gelişmelere değindi. Davanın, ordu-hükümet ilişkilerine dair yeni sorular gündeme getirdiğini belirten yazı özetle şöyle:

“Artan kanıtlar, generalleri utandırıyor. Aynı zamanda ordu içinde ‘Avrasyacı’ askerler ile Amerikan-Türk dostluğuna önem veren grubu karşı karşıya getiren bölünmeyi de gözler önüne seriyor. Bu ikinci grupta halen Genelkurmay Başkanı olan General İlker Başbuğ da yer alıyor. Avrasyacıları ayıklama arzusu, ordunun Ergenekon davasına karışmakla suçlanan, henüz emekli olmamış askerlerin de tutuklanmasına neden sessiz kaldığını açıklayabilir. Ayrıca geçenlerde haftada bir buluşmaya karar veren Başbuğ ile Erdoğan arasında görünürdeki ateşkesi de açıklayabilir.

Ancak ordu ile hükümet arasındaki uzlaşmanın bedeli olarak, komploya karıştığı sanılan yüksek rütbeli subayların beraat ettirilmesi olasılığı, endişe yaratıyor.

Böyle olursa, ordu üzerinde tam bir sivil kontrol sağlama fırsatı kaybedilmiş olur. Türkiye’nin Batı’daki, özellikle de Brüksel’deki itibarı için, bu davanın sonucu çok önemli.”

1186710cookie-check‘Hükümet-ordu el ele’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.