Hükümette 3 bakan değişti

Erdoğan, Akşit’in yerine İstanbul Milletvekili Nimet Çubukçu’nun, Zeki Ergezen’in yerine Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak’ın, Sami Güçlü’nün yerine Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker’in atandığını açıkladı..


Başbakanlık’ta düzenlediği basın toplantısında, kabinedeki değişiklikleri açıklayan Erdoğan, Akşit, Ergezen ve Güçlü’nün şu ana kadar verdikleri samimi, gayretli hizmetleri sebebiyle kabinedeki tüm arkadaşlarının ve gruptaki arkadaşlarının takdirini kazandıklarını ifade etti. Erdoğan, ”Bu andan sonraki süreçle ilgili olarak da biz görev değişikliği gereğini kendileri de kabul etmiş olacaklar ki böyle bir istifayla yeni bir süreç başlatıyoruz” dedi.  


 ”ARKADAŞLAR ÖNÜMÜZÜ AÇTI” 
Başbakan Erdoğan, kabinedeki değişikliğe ilişkin ”Arkadaşlarımız sağolsunlar, önümüzü kendileri açtılar ve biz de takdirimizi kullandık” dedi. Erdoğan, yeni bakanların yarından itibaren görevlerine başlayacaklarını belirtti.


”Şu anki istifalar, hükümeti kurduğunuzda aldığınızı söylediğiniz istifalar mı, yoksa yeni mi?” sorusu üzerine Erdoğan şöyle konuştu:


”Bu tür konuların üzerinde bu şekilde durduğunuz anda, bir defa, bir hükümetin işlerinin nasıl ve niçini bu hükümetin kendi içerisindeki değerlendirmeleridir, takdirleridir. Ve bunun bir yürüyüş tarzı vardır. Yürüyüş tarzı içinde bu çalışmalar yürütülür.”


GÜÇLÜ GENEL KURUL’DA ÖĞRENDİ


Kabine değişikliği açıklandığında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ndan ayrılan Sami Güçlü, TBMM Genel Kurulu’nda Tarım Sigortası Yasa Tasarısı’nın görüşmelerinde ”Bakan” olarak hükümeti temsil ediyordu.


Erdoğan’ın açıklaması, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerine cep telefonları aracılığı ile iletilince büyük bir şaşkınlık yaşandı. Genel Kurul’da kargaşa ortaya çıkınca birleşimi yöneten Başkanvekili Nevzat Pakdil çalışmalara 5 dakika ara verdi.
 

1021390cookie-checkHükümette 3 bakan değişti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.