Hoşgörü Günü’nde hoşgörü mesajı

Annan, 16 Kasım Dünya Hoşgörü Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Annan mesajında, karşıtlığın  ezelden beri insanlığa acı verdiğini vurguladı.

“Bu yüzden Birleşmiş Milletler 60 yıldır hoşgörüsüzlüğün her çeşidiyle mücadele etme gerekliliği duymuştur” diyen Annan, hoşgörü kültürü oluşturmanın önemine dikkat çekti.

Annan, “Bir hoşgörü kültürü oluşturmak iyi bir başlangıç olabilir. Böyle bir kültürün kurumlaştırılması ve eğitime dayandırılması gerekir” dedi.

Annan, barışa ulaşılabilmesi için herkesin bugünden başlayarak birbirine saygı göstermesi gerektiğini söyleyerek, BM Dünya Zirvesi’nde bütün dünya hükümetlerinin kendilerine, “Tüm kültürler ve uygarlıkların insanlığın zenginleşmesi için katkı koymasına onay veriyoruz. Kendimizi insanlar, kültürler ve uygarlıklar arasında hoşgörünün, saygının, diyalogun ve işbirliğinin teşvik edilmesine adadık” dediğini belirtti.

BM Genel Sekreteri Annan şunları söyledi:

“Dünya hoşgörü gününü kutladığımız bu günde, sözleri gerçeğe dönüştürme vaadini verelim; farklılıklarımızdan bir şeyler öğrenelim ve bunları da ortak insanlığımız arasındaki bağları güçlendirmek için kullanalım…”

1118220cookie-checkHoşgörü Günü’nde hoşgörü mesajı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.