Hollanda’da da İsrail saldırıları kınandı

Hollanda Filistin Komitesi’nin organize ettiği, değişik görüş ve inançtan 25 dolayında örgütün desteklediği gösteride, İsrail’in Gazze’de savaş suçu işlediği belirtilerek saldırıların bir an önce durdurulması istendi.

Hollanda hükümetinin, İsrail’in Gazze Şeridi’ne hava saldırıları karşısında sessiz kalmasına muhalefet partileri de tepki gösterdi. Sosyalist Parti ve Demokratlar 66 Partisi sözcüleri, İsrail’in saldırılarının hükümet tarafından şiddetle kınanmasını istedi.

Hükümetin bu konudaki ilk açıklamasında bir yargı, bir görüş ortaya koymadığını vurgulayan parti sözcüleri, bu konuda Avrupa Birliği’nin göstereceği tavrın dikkate alınması amacıyla bekleme yerine, saldırıların durdurulmasına yönelik hükümetin girişimde bulunması gerektiğini belirttiler.

Gösteride yapılan konuşmalarda, Hollanda hükümetinin saldırılar karşısındaki tutumu kınandı ve Hollanda’nın sessiz kalarak dolaylı şekilde İsrail’in saldırılarına destek verdiği öne sürüldü.  Gösteride  ağırlıklı olarak İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri’ni kınayan pankartlar taşındı.

1184370cookie-checkHollanda’da da İsrail saldırıları kınandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.