Hollanda’da, ‘Şimdi Türkiye’ Festivali başladı

Sezen Aksu’nun, Amsterdam’ın en tanınmış müzik salonları arasında yer alan ”Concertgebouw”da Hollandalı Arjan Tien yönetimindeki Metropol Orkestrası eşliğindeki konserine, Türk ve Hollandalı sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Sanatçı konser sonrası dakikalarca alkışlandı.

Aksu, festival çerçevesinde ikinci konserini bu akşam Rotterdam’da verecek.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) ile Kültür ve Sanat Vakfı (KULSAN) tarafından düzenlenen ve Türkiye ve Hollanda hükümetlerinin de desteklediği festival, klasik müzikten dünya müziğine, cazdan pop müziğine, rock müziğinden dans, film ve tiyatroya uzanan programıyla bugünün çağdaş Türkiyesinin bir panoramasını sunuyor.

Festivale katılacak sanatçılar arasında Fazıl Say, Mercan Dede, Hüsnü Şenlendirici, Uğur Işık, Onur Ataman, Sibel Köse, Ayşe Tütüncü, İlhan Erşahin, Grup Athena, Hayko Cepkin gibi isimler yer alıyor. Dostlar Tiyatrosu, DOT Tiyatrosu ve Ankara Devlet Opera ve Balesinin gösterilerinin yanı sıra Türk sinemasının üç seçkin örneği de izleyiciyle festival çerçevesinde buluşacak. Festival boyunca 30’a yakın etkinlik yapılacak.

21 Nisan’a kadar sürecek festival kapsamındaki etkinlikler, Amsterdam ve Rotterdam’ın en seçkin salonlarında yapılacak.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfının büyük katkı sağladığı “Şimdi Türkiye” (Turkey Now) festivalinin aynı amaçla yola çıkan benzer etkinlikleri 2004 yılında ”Şimdi Berlin” ile başlamış ve 2005 yılında da “Şimdi Stuttgart” ile devam etmişti.

1145340cookie-checkHollanda’da, ‘Şimdi Türkiye’ Festivali başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.