Homerton Hastanesi’ne ‘pis’ raporu

Yapılan teftişlerde, kullanılmaya hazır olduğu belirlenen oturaklı iskemle, sürgü (yatak lazımlığı) gibi aletlerin temiz olmadığı, ameliyat aletlerinin yeteri kadar sterile edilmediği, temiz ve kullanılmış endoskopi aletlerinin yanyana tutulduğu, hizmetlilerin iş eğitimlerinin zayıf olduğu ve teftiş prosedürünü bilmedikleri ortaya çıktı.


Sağlık yetkilileri, yeterli temizlik yapılmaması nedeniyle üreyen bakterilerden ortaya çıkan ‘superbug – MRSA’ adı verilen hastane virüsü kökenli hastalıkların biraz önünün alındığı dönemde, Homerton Hastanesini’nin “acil dikkat”lerini çekti.


Teftiş komisyonu, belirlenen eksikliklerin tamamlaması için hastaneye Ocak ayının sonuna kadar mühlet verdi. 2006 yılında yürürlüğe giren hastanelerde hijyenlik yasasından sonra ilk defa büyük bir devlet hastanesine böyle bir uyarı yapıldığı bildirildi.


Hastane yetkilileri, MRSA gibi bakterilerden üreyen enfeksiyon oranının oldukça düşük olduğunu açıklarken, geçen yıl Mayıs’tan Aralık ayına kadar geçen sürede ortaya çıkan 4 vakada hastaların hastaneye yatmadan önce enfeksiyon aldıkları belirtildi.


Hastane sözcüsü, “Uyarılan noktalar, özel bir birim kurularak Ocak ayı sonuna kadar çözülecek” sözü verdi.

820070cookie-checkHomerton Hastanesi’ne ‘pis’ raporu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.