Hrant Dink Vakfı çalışmalarına başladı

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, Yönetim Kurulu Başkanlığını Hrant Dink’in eşi Rakel Dink yaptığı vakfın, Hrant Dink’in yaşam felsefesinin temel taşlarını oluşturan “insan” ve “sevgi”den yola çıkarak eğitim, toplumlararası ilişkiler ve tarih konularında yoğunlaşacağı bildirildi.


Açıklamada, merkezi İstanbul’da bulunan vakfın temel amacının, “Toplumda ekonomik, sosyal ve kültürel olarak güvenli ve sağlıklı bir iletişim ortamı sağlamaya çalışmak, demokratik yurttaşlık bilincine sahip, kültürel çeşitlilik ve farklılık fikrini içselleştirmiş bireylerin gelişmesine katkıda bulunmak” olarak belirlendiği kaydedildi.


Vakfın, çocuk ve gençlerin gelişimine yönelik projeler yürütmenin yanı sıra Türkiye, Ermenistan ve Avrupa toplumları arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesi, milliyetçilikten arındırılmış tarih araştırmaları, Türkiye-AB ilişkilerinin derinleştirilmesi, toplumlararası yakınlaşma gibi konularda projeler üreterek ve uygulayacağı ifade edilen açıklamada, bu amaçlar ışığında her yıl bir ödül verecek olan vakfın, eğitim, kültür ve sanat alanlarında çalışmalar yapacağı da belirtildi.


Açıklamada, “Hrant Dink’le ilgili yazı, fotoğraf ve belgelerin toplanmasının yanı sıra vakfın çalışma alanlarını kapsayan bir kurumsal arşiv oluşturulması da hedefler arasında yer alıyor. Ayrıca Hrant Dink’in anısına kitap hazırlanması, kısa metrajlı film yarışması, müzik, dans ve edebiyat festivali, yaz okulları gibi çalışmalar planlanıyor” denildi. 

1053470cookie-checkHrant Dink Vakfı çalışmalarına başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.