Hristofyas, Gül’ün açıklamalarına üzüldü

TAK’ın aktardığı Rum radyosunun haberine göre, Hristofyas, Rum tarafının, Türkiye’nin yerleştirmeye çalıştıklarını (iki halk, iki devlet)  engellemek için, derhal BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi 5 ülkeye,  Avrupa Birliği’ne ve Rum dostu ülkelere başvurması gerektiğini kaydetti.


Hristofyas, Kıbrıslı Türkler nezdinde de dostane ataklarda bulunmaları ve Rum tarafının gerçekte ne istediğini net olarak ortaya koymaları gerektiğini de söyledi.


Rum başkan adaylarından Yannakis Kasulidis ise, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Kıbrıs sorununda yeni öneri sunmak üzere BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’la yeni bir görüşme talebinde bulunacağı açıklamasından endişe duyduklarını belitti.


Kasulidis, ayrıca, Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos’u, 8 Temmuz anlaşmasını imzaladıktan sonra, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’la görüşme talebinde bulunmak için 14 ay beklediğinden dolayı eleştirdi.


Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos’un seçim kurmaylığı koordinatörü Yorgos Lillikas ise, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ve Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın açıklamalarını yorumlarken, “Tasos Papadopulos’un, ön hazırlığı iyi yapılmış bir prosedür gerektiği tezinin doğrulanmakta olduğunu” öne sürdü. Lillikas, “Gül’ün söylediklerinin, yeni inisiyatifin sonuçlarını peşinen ortaya koyduğunu ve Papadopulos’un, yeni bir prosedürün ön hazırlığının iyi yapılması gerektiği tezini doğruladığını” savundu.

705310cookie-checkHristofyas, Gül’ün açıklamalarına üzüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.