Hristofyas’a destek azalıyor…

Fileleftheros gazetesi, “Antenna” televizyonunun her ay gerçekleştirdiği “Kıbrıs-Barometresi” anketinin Kasım ayı sonuçlarına yer verdi ve Hristofyas’a yönelik desteğin daha da azaldığını yazdı.

Habere göre, katılımcıların yüzde 30.9’u Hristofyas’ın Kıbrıs sorunu politikasından memnun olduklarını belirtirlerken, bu rakam Ekim ayında yüzde 31.1’di.

Katılımcıların yüzde 67.4’ü ise Hristofyas’ın politikasından “az memnun oldukları” ya da “hiç memnun olmadıklarını” belirtiyorlar.

Ankete göre katılımcılardan yüzde 66.7’si Ocak ayını bir takvim olarak görmediklerini belirtirlerken, yüzde altmışa yakın oranda katılımcı da BM’nin müzakere sürecine öneriler sunarak daha etkin katılıma olumlu gözle bakıyor.

Gazete, Hristofyas’ın iç politikaya ilişkin tutumundan memnun olmayanların oranının ise yüzde 68’lere dayandığını belirtirken, hükümetin ekonomi politikasına olumsuz bakanların oranının yüzde 65.7 olduğunu yazdı.

Gazete ankette siyasi partilerin oy oranlarına da yer verirken, tüm siyasi partilerde düşüş yaşandığını, yalnızca EDEK’te artış gözlemlendiğini vurguladı.

Ankete göre partilerin oy oranları şu şekilde: DİSİ yüzde 24.1, AKEL yüzde 22.2, DİKO yüzde 10.2, EDEK yüzde 7.4, EURO.KO yüzde 3.5 ve Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi yüzde 1.9.

1516400cookie-checkHristofyas’a destek azalıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.