Hüseyinov’u vuran silah Rus malı

Elmar’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı tamamlayan FBI uzmanları ABD’ye döndü. FBI uzmanları dönmeden önce verdikleri brifingte silahın 2003’de Rusya’da üretildiğini açıkladılar. Silah, olay yerinden 150 metre uzakta bulunmuştu.

Türkiye Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı 4 uzmanın, Azeri makamlarının talebi doğrultusunda Bakü’ye geldiği konusunda bir bilgiye ulaşılamazken Cumhurbaşkanı Sarayı Müdürü Ramiz Methiyev’in ısrarla Fransa istihbarat uzmanlarının Azerbaycan’a getirilmesini istediği basına yansıdı.

Siyasi yorumculara göre; iktidar içi çatışmada Aliyev’i zan altına bırakmak isteyen cetelerin de cinayeti işleyebileceği sanılıyor. Tabancanın Rus yapımı olmasının kolayca saptanması da ‘cinayette adresin Rusya olduğunu göstererek hedef saptırması yapılabileceği’ sanılıyor…

BABASININ FOTOĞRAFIYLA

Öte yandan Hüseyinov’un yoksul bir yaşam sürdüğü kenar mahalledeki apartman dairesi sevenlerince dolup taşıyor. Hüseyinov ailesine taziyetlerine sunmaya gelenler, Hüseyinov’un küçük oğlunun sorularıyla daha da hüzünlendiler…

Fotoğrafta kalemini satmayıp yoksul bir yaşamı tercih eden yiğit gazeteci Hüseyinov’un fotoğrafını öpen küçük oğlunu görüyorsunuz.

Fotoğraf: Aynullah (Açık Gazete Özel)

İLGİLİ HABER:

Hüseyinov soruşturmasına Türk uzmanlar

Azerbaycan’ın Uğur Mumcu’suydu

Muhalif gazeteciye suikast

1100830cookie-checkHüseyinov’u vuran silah Rus malı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.