IŞİD Kobani’ye saldırdı

BBC Türkçe’ye bilgi veren Kobani Kantonu Dışişleri Bakanı Yardımcısı İdris Nehsan, IŞİD’in bu sabah saat 04:00 sularında hem Türkiye tarafından hem de Kobani’nin güneybatısından kente sızarak saldırdığını söyledi.

Nehsan, Kobani’nin güneybatısından IŞİD üyelerinin YPG üniformaları giyerek saldırdığını ifade etti ve “Kente 5 araçla gelmişler ve kentin her yerine saldırdılar. Sınır kapısında bomba yüklü araç patlattılar. Kent merkezinde halkı taradılar. IŞİD Kobani güneybatısında yeralan Bexbetan köyüne de saldırdı. Orada da sivil ölü ve yaralılar var” dedi.

‘Saldırının bir kolu Türkiye üzerinden geldi’

BBC Türkçe’ye konuşan YPG’nin de içinde yer aldığı Burkan El Fırat Güçleri’nin Genel Komutanı Hakki Kobani, IŞİD’in Türkiye sınır Kapısı’ndan Kobani’ye girip saldırdığını öne sürerek, örgütün sınır kapısı ve bazı yerlerde bombalı araçları patlattırdığını dile getirdi.

IŞİD ile çatıştıkların sürdüğünü ve kentin denetiminin ellerinde olduğunu aktaran Kobani, örgütün kentte gördüğü yerde sivil halkı taradığını ifade etti. Kobani, halkın zarar görmemesi için dışarıya çıkmamaları konusunda da sürekli anonslar yaptığını kaydetti.

Burkan El Fırat Güçleri komutanı, Kobani merkezinde yeteri kadar YPG üyesinin de olduğunu ve sınır kapısına takviyeler gönderdiklerini sözlerine ekledi.

BBC Türkçe’ye konuşan Kobani Kantonu Sağlık Koordinasyonu üyesi ve Kobani’deki hastanelerden sorumlu Dr. Hikmet Ehmed, “IŞİD’in sabah saatlerinde yapmış olduğu saldırılardan 10 sivil insan hayatını kaybetti 40’dan fazla kişi de yaralandı. Ölen ve yaralananların hepsi sivil. Ölen ve yaralananların içerisinde kadın ve çocuklar da var. Çok ağır olan yaralıları Türkiye’ye gönderiyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı da Türkiye’ye getirilen yaralıların başta Suruç Devlet Hastanesi ve Şanlıurfa kent merkezindeki hastanelere yönlendirildiğini ifade etti. Hikmet Durgun / BBC

1456260cookie-checkIŞİD Kobani’ye saldırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.