IŞİD liderinin ölmediği iddia edildi

IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin ABD’nin hava saldırısında öldürüldüğü iddiası gizemini koruyor. IŞİD’in Bağdadi’nin ölümünü doğruladığı öne sürüldü. ABD ise bu konuda net açıklama yapmıyor. Bağdadi’nin ölüp ölmediği gizemini korurken, Batı medyası, Bağdadi sonrası IŞİD’in geleceğini tartışıyor.

Sosyal paylaşım siteleri Twitter ve Facebook’ta IŞİD’e yakın hesaplarda Irak Şam İslam Devleti lideri Ebubekir el Bağdadi’nin ABD saldırısında “şehit” olduğu belirtiliyor.

IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin öldüğü yönünde sosyal medyada yer alan fotoğrafın sahte olduğu, söz konusu cesedin Suriye’de öldürülen bir IŞİD militanına ait olduğu ifade ediliyor.

Ancak ABD istihbaratı bu konuda net açıklama yapmıyor. ABD Başkanı Barack Obama’nın güvenlik danışmanı yardımcısı Ben Rhodes, “Bağdadi’nin öldürüldüğü ya da yaralandığını teyit edemiyoruz” dedi.

Amerikan Washington Post gazetesinde yer alan haberde de, IŞİD lideri Bağdadi’nin Irak’ın Anbar eyaletinde geçtiğimiz Cumartesi günü ABD hava saldırısında yaralandığı belirtildi.

Iraklı bir güvenlik yetkilisine dayandırılan haberde, Bağdadi’nin ağır yaralandığı ifade edildi.

1436020cookie-checkIŞİD liderinin ölmediği iddia edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.