Çiftliğine ‘Hitler Tapınağı’ kurdu

Ted Junker adlı 87 yaşındaki çiftçi, 2.Dünya Savaşı’ndan sonra, hakkında yasal takip olmadığından ABD’ye göç etmiş, Wisconsin’de çiftçiliğe başlamıştı.

SS polisliğinden deneyimli Junker, Hitler’ine bağlılığından inşa ettiği tapınağın açılışına 10 gün kala, Eyalet yetkililerince iknâ edilerek, ısrarından caydırıldı.

 “Milwaukee Journal Sentinel Gazetesi”nce ABD basınına duyurulan haberle, 1950’lerden beri çiftliğinde yaşamakta olan eski SS’in kimliği ortaya çıkmış oldu. Bununla beraber, Junker hakkında bir yasal kovuşturma olmadığı ya da sicile ilişkin bir sorunu bulunmadığı, yetkililerce üstü vurgulanarak belirtildi.

Ted Junker’i Hitler Tapınağı’ndan vazgeçirmek için araya giren Wisconsin’li üst düzey yetkilileri, çiftliğin otoparkı olmadığından başlayan öteki eksiklere dek türlü savlar ileri sürmüşler, ancak ısrarlı SS polisi bütün yasal istemleri tek tek yerine getirip tapınağı açılışa hazır etmişti. Bunun için 200 bin Dolar harcama yaptığı öğrenilen SS polisi, 25 Haziran tarihini açılış günü olarak Nazi’lere duyurmuştu.

Sonunda Eyalet Valisi adına özel ricacı olarak giden bir sorumlu, Hitler Tapınağı’nın açılması durumunda güvenliği sağlamanın olanaksızlaşacağını belirtmesiyle, 50 milyon insanın ölümünden sorumlu Hitler’e hâlâ bağlı bulunan Junker ısrarından geri döndü.
Tapınağa önceden girme olanağı bulan Milwaukee J.S.’den bir muhabirin gözlemlerine göre, içerde bütün duvarları kaplayan yağlıboya Hitler tabloları, heykeli, dinsel mabet görünümü veren bir mahfel, gamalı haç bayrakları ve küçük bir müze vardı. Junker, açılıştan vazgeçtikten sonra kapılarını basına kapattı ve çiftliği yeniden sessizliğe büründü.

1130390cookie-checkÇiftliğine ‘Hitler Tapınağı’ kurdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.