II.Dünya Savaşı yerine Soğuk Savaş


İngiltere Eğitim Bakanlığına bağlı Müfredat Programı Hazırlama Kurumu, Nazi Almanya’sı ile günümüz Almanyası’nı özdeşleştirdiği gerekçesiyle tarih eğitiminde müfredat değişikliğine gidiyor.


11-14 Yaşlarındaki öğrencileri kapsayacak olan bu yeni müfredat programı, daha önce ‘Hitler Almanyası Tarihi’ üzerinde çok fazla durulduğu ve bu nedenle yeni neslin, bugünkü Almanyayı hala “Nazi Almanyası” olarak gördüğü gerekçesi getirildi.
 
Sunulan yeni müfredatta öğrencilerden, Berlin Duvarı, 1962 yılında duvarın dikilmesinden, yıkıldığı 1989 yılına kadar komünist rejimden kaçmaya çalışırken ölen 100 den fazla kişi hakkında araştırma yapmaları istenecek.


Yapılacak bu çalışmalarla ilgili verilen bir örnekte, öğrencilerden, eski Doğu Alman resmi televizyonunda ‘duvarın’ neden dikilmesi gerektiği konusunda verilen gerekçelere karşı bir tez ya da ‘Batı Almanya’da yaşayan bir öğrenci gözüyle ‘duvar’ın dikilmesini kınayan bir bildiri yazılması isteneceği bildirildi.


Müfredat Kurumu Başkanı Dr. Ken Boston yaptığı açıklamada, bu yıl (2006) Almanya’da yapılacak olan  ‘Dünya Kupası’ finallerinin,  öğrenciler için bugünkü Almanya’yı öğrenmelerinde iyi bir fırsat yaratacağını ileri sürerken, savaş sonrası yıllarıyla ilgili çalışmalar yaparak öğrencilerin, müttefik kuvvetlerinin Almanya’yı neden işgal ettiği ve “soğuk savaş” hakkında daha derin bilgiler edineceğini vurguladı.

786630cookie-checkII.Dünya Savaşı yerine Soğuk Savaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.