‘Çiller’i çağırıp hesabını sorun’

1992’de Tunceli’de öldürülen Ayten Öztürk’ün babası konuştu: Ben kulakları kesilen ve gözleri oyulan bir evladın babasıyım. Çiller’i çağırın Jitem’in hesabını versin… Baba Hıdır Öztürk , cinayetten ‘Yeşil’i de sorumlu tuttu.

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na bağlı terör ve şiddet olaylarına ilişkin alt komisyon, 1992’de Tunceli’de öldürülen ve iki ay sonra kimsesizler mezarlığında cesedi bulunan Ayten Öztürk’ün babası Hıdır Öztürk’ü dinledi. Öztürk’ün anlattıkları komisyon üyelerini dehşete düşürdü.
Komisyona CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’le gelen Öztürk konuşmasına, ‘Cesedi parçalanmış, gözleri çıkarılmış, kulakları kesilmiş bir evladın babası olarak buradayım. Böyle bir acıya hangi baba dayanabilir’ diye başladı. Konuşmasını ağlayarak sürdüren Öztürk, ‘Bu bir insana, bir Müslüman’a yakışır mı? 76 yaşındayım evladını böyle kaybetmiş başka bir babayla karşılaşmadım’ diye konuştu.

Öztürk, kızının öldürülmesine giden süreç hakkında bilgi verirken, Dönemin Tunceli Jandarma Alay Komutanı’nın kendisini makamına çağırarak, ‘Kızlarından biri dağa çıkmayı düşünüyor’ dediğini aktardı. Bu sözlere itiraz ettiğini, çocuklarının tümünün çalıştığını, kendisinin de devlet memuru olduğunu belirtti.

ÇOCUKLARIM YEŞİL’İ TANIDI

Öztürk, şöyle devam etti: ‘Çocuklarımın adresleri, nerede çalıştıkları bilgisi alındı. Sonra komutan bir askeri çağırarak, ‘bunları aşağıya Mahmut Bey’e götür’ dedi. Aşağıya indik, bir odada zayıf, sakallı biri oturuyordu. Çocuklarımı içeri aldılar, ben dışarıda kaldım. Bir süre sonra çocuklarım odadan çıktı. Yine adres bilgilerinin alındığını söylediler. Çocuklarım, daha sonra televizyon haberlerinde ‘Yeşil’ diye tanıtılan bu adamın Mahmut olduğunu söylediler.’

KAÇIRILDI CESEDİ MEZARLIKTA BULUNDU

Kızının gözaltına alınıp serbest bırakılmasından iki ay sonra kaçırıldığını anlatan Öztürk gözyaşları içinde şöyle devam etti: Kızımın cesedi bir çoban tarafından bulundu. Cinayetin üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen devletin tüm kurumları hala sessiz. Bu soruşturmanın da sonu Susurluk gibi mi olacak? Mehmet Ağar, Tansu Çiller neden buraya çağrılmıyor? Tansu Çiller’i çağırın, JİTEM’in hesabını sorun ondan. AKP’li Erdal Kalkan, komisyonunun Öztürk’ün konuşmasında adı geçenlere ilişkin suç duyurusunda bulunabileceğini söyledi. AKP’li Oya Eronat, ‘Ben çocuğumun katiline bile dilemem bunu’ dedi. BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de ‘Bence, bize buradan bir suç duyurusu yapma görevi çıktı’ dedi.

Akşam

1322160cookie-check‘Çiller’i çağırıp hesabını sorun’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.