Şimdi olmadı… Nokta’ya baskın…

Nokta Dergisi’nin Bakırköy İncirli Caddesinde bulunan merkezine 12.00 sularında gelen polis ekiplerinin araması devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığı’nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde Ankara’dan gelen talimatla, Bakırköy Savcılığından alınan izinle Nokta Dergisi’nde arama yapıldığı öğrenildi. Savcı gözetiminde aramalarını sürdüren Bakırköy Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı mali polislerin de bulunduğu ekipler, dergideki belge ve bilgisayarlara el koydu.


Ekipler öncelikle, çalışanları bir odada topladı ve sonrasında Nokta Dergisi Genel Yayın Müdürü Alper Görmüş ve editörler dışında tüm çalışanları dışarı çıkardı.


Dergide arama devam ederken ekiplerin, bilgisayarların kimler tarafından kullanıldığını belirlemek için de çalışma yürüttüğü ifade edildi. ANKA


GAZETECİLER CEMİYETİ: YASADIŞI


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamada, Nokta Dergisi’nde yapılan aramanın Basın Yasası’na aykırı bir uygulama olduğu vurgulandı.


Açıklamada şöyle denildi:


“26 Haziran 2004 günü yürürlüğe giren Basın Yasası’nın 12’inci maddesi ‘Haber Kaynağı’ başlığı altında şu kuralı getirmiştir; ‘Süreli yayın sahibi, sorumlu müdür ve eser sahibi, bilgi ve belge dahil her türlü haber kaynaklarını açıklamaya ve bu konuda tanıklık yapmaya zorlanamaz.’ Basın Yasası’nın 25’inci maddesi de Cumhuriyet Savcılarına, sübut vasıtası olarak kullanmak üzere 3 adet yayına el koyabilme yetkisi tanımaktadır. Yasanın bu açık hükümleri Nokta Dergisi’ne yapılan baskın ve aramanın yasal dayanaktan yoksun bulunduğunu göstermektedir.”

1041180cookie-checkŞimdi olmadı… Nokta’ya baskın…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.