‘Şimdi seçim olsa Blair kaybeder’

Gazete’nin manşetten verdiği yorum habere göre; İşçi Partili Başbakan Tony Blair’in ardından, genel seçimlere dek görevi devralması beklenen Maliye Bakanı Gordon Brown, Muhafazakâr Parti lideri David Cameron karşısında kamuoyunu ikna etmekte etkili olamadı…


Ankete göre de “şimdi seçim düzenlense Muhafazakâr Parti’ye oy veririm” diyenlerin oranı yüzde 43, “İşçi Partisi” diyenlerin ise, sadece yüzde 29’da kaldı.


İngiltere’de genel seçimlere daha üç yıl olmasına karşın, Muhafazakâr Parti, ICM’in 1992’den bu yana yaptığı kamuoyu yoklamalarında ilk kez bu denli yüksek bir rakama ulaştı.


Ankette partilerin, liderleri düzeyinde değerlendirilmeleri istendi. Sonuçta İşçi Partisi’nin, Gordon Brown yönetiminde kaldığı takdirde, mecliste muhalefeti temsil etmeye başlayabileceğinin ilk işareti alınmış oldu.


Muhafazakâr kanadın temsilcisi görülen Daily Telegraph da ICM anketindeki sonucun, Muhafazakâr lider Cameron’un partiyi son 15 yılda yapılan anketlerde en yüksek seviyeye taşıdığını gösterdiğini aktarıyor.


Bu anket, David Cameron’un lise yıllarında uyuşturucu kullandığı yolundaki iddiaların yarattığı tartışmaların üstesinden geldiğini gösteriyor. Cameron’un parti içinden gelen eleştirilere rağmen, aile, sağlık sistemi ve çevre konularına gösterdiği özen de, destek toplamış görünüyor.


Blair’e yakın çevreler, Gordon Brown’un gördüğü desteğin azalmasından endişeli. Bu nedenle de bu dönemin kapanması ve yeni bir ismin çıkmasından yana. Ancak Blair yandaşlarının gözdesi Çevre Bakanı David Miliband, öne çıkmayı reddediyor.

799730cookie-check‘Şimdi seçim olsa Blair kaybeder’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.