‘Şimdi Stuttgart ‘başlıyor

Festival, hip-hop, caz ve rock’tan klasik müzik konserlerine, geleneksel müzikten dünya müziğine uzanan zengin bir program sunacak.

Festivalin Liederhalle Hegel Salonu’nda 22 Kasım saat 20.00’da gerçekleşecek açılış konserinde besteci ve piyanist Fazıl Say ile Hamburglu Ensemble Resonanz Orkestrası biraraya gelecek.

Piyanist Ferhan ve Ferzan Önder Kardeşler de 24 Kasım’da İranlı hikaye anlatıcısı Parvis Mamnun’la beraber dinleyicileri 1001 Gece Masalları’nın büyülü dünyasına götürecekler.

Ney ustası Kudsi Ergüner 26 Kasım’da Leonhard Kilisesi’nde Goethe Divanı’ndan İstanbul Müezzinleri ile gazeller seslendirecek.

Modern dansın öncülerinden Zeynep Tanbay, “Many Things’le  Theaterhaus’da bir gösteri sunacak. 26 Kasım’da ise Mercan Dede Wagenhalle’de bir konser verecek.

Şimdi Stuttgart’ta Mor ve Ötesi, Aziza A., Kardeş Türküler de dinleyicilerle buluşacak.

40 İSTASYON

Şimdi Stuttgart kapsamında konserlerin yanısıra film gösterimleri, sergiler, gibi değişik etkinlikler de yapılacak.

Fotoğraf sanatçısı Muammer Yanmaz’ın Selen Akçalı koordinatörlüğünde gerçekleştirdiği 40 İstasyon adl sergi Stuttgart Fransız Kültür Merkezi’nde Parist’te yaşayan 40 sanat, kültür ve bilim insanının portrelerini sunacak. Sergi 25 Kasım’da açılacak.

FİLM GÖSTERİMLERİ DE VAR

Festivalde, Yazı Tura, Korkuyorum Anne, İtiraf, Muhsin Bey, Selvi Boylum Al Yazmalım, İnat Hikayeleri, Karşılaşma, Masumiyet, Baharat, İstanbul Hatırası, Duvara Karşı, Cahil Periler, Ben Patron, Sen Spor Ayakkabısı, Karşı Pencere ve Solino filmleri de gösterilecek. Festivalin kısa film programında ise farklı yönetmenlere ait yenilikçi fimler gösterime sunulacak.

Emine Sevgi Özdamar, Thorsten Becker, Georg Klein, Ahmet Ümit, Feridun Zaimoğlu, Nazlı Eray,  Thea Dorn Şimdi Stuttgart’a katılacak ve okurlarla söyleşiler yapacaklar.

1118510cookie-check‘Şimdi Stuttgart ‘başlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.