IMF Türkiye’yi övdü

Başkan de Rato ile IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, IMF ve Dünya Bankası’nın yıllık bahar toplantılarının hemen öncesinde kuruluşun merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Seçim ortamının Türk ekonomisini nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine, de Rato, dünyanın her yerinde seçimlerin kendi dinamiği bulunduğunu ve bunun sadece Türkiye’ye mahsus bir özellik olmadığını belirterek, “Tabii ki biz seçim kampanyaları döneminde bile genel makro ekonomik stratejinin akılda tutulması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Bu noktada sözü devralan Lipsky de hükümetin son yıllarda uygun ekonomik politikaları sorumlulukla yerine getirdiğini ifade etti.
Lipsky, Türkiye’nin IMF destekli programının 6. gözden geçirme görüşmelerinin başarıyla sonuçlandırılması konusunda Türk tarafının ve IMF heyetinin anlaşmaya vardığını hatırlattı.

“Hükümetin, uygun politikalara bağlılığını sürdüreceğine ilişkin çok iyimser” olduklarını ifade eden Lipsky, Türkiye’nin yıllardır sürdürdüğü ekonomik ilerlemede yeni bir kilometre taşına ulaşmasını beklediklerini söyledi.

1149570cookie-checkIMF Türkiye’yi övdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.