Çin: Krize karşı zafer kazanacağız

Çin Uluslararası Radyosu’nun haberine göre, Devlet Başkanı Hu 12-14 Aralık günleri arasında ülkenin kuzeydoğu kesimindeki eski sanayi merkezlerinde incelemelerde bulunurken, “küresel finans krizinin yarattığı sıkıntılara rağmen, ekonomik ve sosyal gelişmede yeni başarılara ulaşmak için çaba harcanması gerektiğini” söyledi.

Ekonomik gelişmede karşılaşılan iç ve dış sıkıntıların yanı sıra, sıkıntılarla beraber ortaya çıkan önemli fırsatları da görmek gerektiğini vurgulayan Hu, “sorunların fırsatlara dönüştürülerek ekonomik yapısal düzenlemelere hız verilmesini, öz kaynaklara dayanarak yenilik yaratma çalışmalarının yoğunlaştırılmasını,
enerji tasarrufu yapılmasını, kirlilik boşaltımının azaltılmasını ve çevre koruma çalışmalarının var güçle hızlandırılmasını, böylece sağlıklı ve hızlı ekonomik ve sosyal gelişmenin gerçekleştirilmesini” istedi.

BAŞBAKAN VEN İYİMSER

Öte yandan, Çin Başbakanı Ven Ciabao da “Çin halkının 100 yılda bir görülen uluslararası finans krizinin yarattığı sıkıntıları aşıp istikrarlı ve hızlı ekonomik büyümeyi gerçekleştirmekle sınırlı kalmayacağını ve krizi aşarak ekonomiyi yeni bir düzeye taşıyacak güce sahip olduğunu” savundu.

Çin, Japonya ve Güney Kore arasındaki Üçlü Zirve;ye katılmak için Japonya;da bulunan Ven Ciabao, dün Fukuoka;da yaşayan Çinlilerle görüşürken, küresel ekonomideki yavaşlamanın dış talepte düşüşe yol açmasından dolayı, Çin;in ihracatındaki artış hızının gözle görülür bir biçimde yavaşladığına işaret etti.

Ven, bu ciddi durum karşısında makro ekonomik politikalarda zamanında değişiklik yaptıklarını ve etkin mali politika ile ölçülü esnek para politikası başta olmak üzere iç talebi artıran önlemler aldıklarını kaydetti. Ven, iç talebi genişletmekle ekonomik büyümeyi sürdürmek, sosyal gelişmeyi hızlandırmak ve vatandaşların yaşamını düzeltmek için yoğun çaba sürdürdüklerini ifade etti.

1183320cookie-checkÇin: Krize karşı zafer kazanacağız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.