Irak bütçesi ‘kazanç kapısı’ olmuş

Irak’ın yeniden yapılanmasından sorumlu özel müfettişlik tarafından hazırlanan raporda, Paul Bremer’in liderliğindeki Koalisyon Geçici Yönetimi’nin, ülke bütçesini düzenli denetlemediği ve yaklaşık 9 milyar dolar tutarındaki fonları yanlış yönettiği belirtildi. Koalisyon Geçici Yönetimi, Irak’ta geçtiğimiz yılın ortasında dek işbaşındaydı.

PARALAR NEREDE

Hazırlanan raporda, geçtiğimiz yılın ilk aylarında Irak’ta savunma sektöründe çalışanlara toplam 17 milyon dolar maaş ödendiği, ödemelerle ilgili evrakların bulunmadığı belirtildi.

Irak’ta bir bakanlıkta görevli 8 bin muhafız gücüne maaş ödendiği, ancak bu askerlerden sadece 600’ünün görev yaptıklarının teyit edildiği de, raporun bulguları arasında.

Tüm bu eleştirilerle birlikte raporda, Koalisyon Geçici Yönetimi’nin çok zor koşullar altında görev yaptığı da vurgulanıyor.

BREMER KIZGIN

Paul Bremer ise raporda aktarılan görüşlere katılmadığını söylüyor.

ABD, devrik lider Saddam Hüseyin’in devrilmesi sonrası, Irak’ta bir işgal hükümeti oluşturmuştu. Oluşturulan Koalisyon Geçici Yönetimi, Irak’taki günlük yaşamın normale dönmesi için yıkılan altyapı hizmetlerinin işler hale getirmeye çalışmıştı.

Fotoğarfta, solda Bremen’i görüyorsunuz

1098470cookie-checkIrak bütçesi ‘kazanç kapısı’ olmuş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.