‘Irak için paralı asker topluyor’

Latin Amerika ülkelerinde bu alanda bir çalışma yapan BM uzmanlarına başkanlık eden Kolombiyalı Amada Benavides Ekvador’un başkenti Quito’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak’ta savaşmak için asker toplamanın sadece Ekvador’un değil, tüm Latin Amerika’nın sorunu olduğunu belirterek, “Güney Amerika vatandaşlarının çok düşük ücretli güvenlik görevlisi olarak askere alınmalarının artışını endişeyle tespit ettik” dedi.

Benavides, askerlik hizmetlerini yapmak üzere insanlık dışı koşullarda Irak’a gönderilen bu kişilerin pasaportlarına da iş verenlerince el konulduğunu söyledi.

BM yetkilisi, “Latin Amerika çerçevesinde şikayetler alıyoruz ve bunlar giderek artıyor. Çok sayıda şikayetin geldiği Honduras’ta olduğu gibi Ekvador’da da bu konuda kanıtlar topladık” dedi.

Amada Benavides, ayrıca Peru, Şili ve Kolombiya’daki çalışmalarında ve yetkililerle temasları sırasında, bu ülkelerin ABD tarafından Irak’ta görevlendirilmek üzere paralı asker toplanması konusunda soruşturma başlatmalarını istediklerini belirtti.

Quito’da geçen yıl Ağustosta, Amerikalı eski bir itfaiyecinin, Irak’ta savaşmak üzere yasadışı şekilde Kolombiyalı paralı asker topladığının ortaya çıkması skandal yaratmıştı.

 

1135720cookie-check‘Irak için paralı asker topluyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.