‘Irak yerine Filistin’e barış getirmeliydik’

The Independent, “Günümüzün en ilkeli, en etkin politikacılarından” diye nitelediği Cook’un geçen yıl Mart ayında bu gazetede yer alan yazısını yeniden yayımladı:


Gazete, “6 ay önce kaleme alınmasına karşın günümüz koşullarını da anlatıyor” dediği makalenin özeti şöyle:


“Irak’ın, Batı’yla El Kaide’nin savaştığı bir cepheye dönüştürülmesi, bizim politikalarımızın başarısızlığının bir sonucudur, işgalin gerekçesi değil. Irak’ın işgaliyle George Soros’un dediği gibi, Batı’yla İslam dünyasını ayırmak isteyen El Kaide’nin tuzağına düştük. Terör konusunda yaşadığımız en önemli sorunlardan biri Washington ve Londra’daki liderlerin terörle savaş sözcüğünü kullanmada ısrar etmeleri ve terörü askeri güçle yenebileceğimiz yanılgısına kapılmaları.”


SALDIRILARDA IRAK BAĞI VAR MI?


Öte yandan The Guardian gazetesi de, ölümünden birkaç gün önce Cook’la yapılmış bir söyleşiye ye r verdi. Cook, Londra saldırılarında Irak’ın işgalinin rolü olup olmadığı sorusunu şöyle yanıtlıyor:


“Saldırılarının nedeninin Irak’ın işgali olduğunu söylemek yanlış. Ama diğer taraftan bu saldırılarla Irak’ın işgalinin hiçbir ilgisi olmadığını söylemek de yanlış. Daha uzun yıllar, Irak’ın işgaliyle teröre büyük bir darbe indirileceği yolundaki hatalı politikanın bedelini ödeyeceğiz.”

782930cookie-check‘Irak yerine Filistin’e barış getirmeliydik’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.