Irak’a girmek için 935 kez yalan söylediler

Gazeteci örgütleri tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Bush yönetimi, 11 Eylül sonrasında verdikleri saptırılmış bilgiler temelinde ülkeyi savaşa götürdü.

Bu beyanatların, “kamuoyunu etkili bir şekilde kışkırtan ve yanlışlığı aşikar açıklamalarla süreç içinde ülkeyi savaşa götüren, kurgulanmış bir kampanyanın parçası” olduğu kaydedildi. Bağımsız Gazetecilik Fonu ile birlikte çalışan Kamu Bütünlüğü Merkezi’nin internet sitesinde yayınlanan araştırmaya göre, Bush ve diğer hükümet yetkilileri, yaptıkları açıklamalar, verdikleri brifingler ve röportajlarda Irak’ın kitle imha silahları bulunduğu veya bu silahları elde etmeye çalıştığı, bu ülkenin El Kaide ile bağlantısı olduğunu iddia ettiler.

Ancak Irak’ın kitle imha silahları olmadığı ve El Kaide ile anlamlı bir bağlantısı bulunmadığı ortaya çıktı. Adı geçen diğer yetkililer; Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Dışişleri Bakanı Colin Powell, Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz ve Beyaz Saray basın sekreterleri Ari Fleischer ile Scott McClellan.

Bush: 231 kez Irak’ın kitle imha silahı olduğunu, 28 kez Irak’ın El Kaide ile bağlantısı olduğunu söyledi. Toplam 250 açıklama yaptı.
Powell: Kitle imha silahları hakkında 244, 10 kez de Irak-El Kaide ilişkisi bulunduğunu söyledi.

1165440cookie-checkIrak’a girmek için 935 kez yalan söylediler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.