Iraklı aydınlar, örgütlendi

Şairler, yazarlar, müzisyenler, gazeteciler ve diğer sanatçıların kurduğu Irak Kültür Konseyi ilk toplantısını güvenlik gerekçesiyle Ürdün’ün başkenti Amman’da yaptı.

Kurucu üyelerden Ali Şebo, 3 gün sürecek kuruluş konferansının açılışında yaptığı konuşmada, amaçlarının “kültür, hoşgörü ve demokrasiyi yaymak” ve mezhep çatışmalarına son vermek olduğunu söyledi.

Konseyin ayrıca, “işgali sona erdirmeyi ve Irak halkının işgalin etkilerinden kurtarmayı amaçladığını” belirten Şebo, “Konsey Irak sanatını korumayı ve doktorlar, eczacılar, bilim adamları, gazeteciler ve diğerleri de dahil Irak’ın eğitimli ve aydın seçkinlerini hedef alan karanlık güçlere karşı mücadele etmeyi amaçlıyor” dedi.

Konferansa katılan 180 dolayında Iraklı aydın arasında Saddam Hüseyin döneminde iktidardaki Baas Partisinin eski üyelerinin de bulunduğu belirtildi.

Konseyin merkezinin Irak dışında, muhtemelen Amman’da olacağı, ayrıca İngiltere, Hollanda, ABD, Ürdün, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde şube açacağı kaydedildi.

Konseyin, Saddam zamanında ve ABD işgalinden sonra Irak’tan kaçan aydınları da üyeleri arasına katmayı planladığı bildirildi.

 


 

1150960cookie-checkIraklı aydınlar, örgütlendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.