Irak’ta kuklalar toplanıyor

Irak meclisi bugün 275 yeni üyesiyle açılış oturumuna başladı. ABD ve İngiltere’nin başını çektiği işgalci güçlerin denetiminde yapılan seçimler sonrasında hükümet pazarlıklarında henüz bir anlaşma sağlayamayan seçilmişler, Irak Parlamentosu’nda ilk toplantılarını yapacak.

Hükümet kurulmadan açılan meclis törenle ilk oturumu açacak. Anlaşma sağlanamazsa meclis önemli atamaları bugün yapamayacak.

Seçimden birinci grup olarak çıkan Şii bloku ile Kürtler ve Sünniler arasında kabinedeki önemli görevlerin nasıl paylaşılacağı konusunda bir anlaşma sağlanamadı.

Başta, 30 Ocak’ta yapılan genel seçimin galiplerinin aradan geçen altı haftada bir koalisyon hükümeti için anlaşma sağlamış olacağı, böylece meclis açıldığında önemli atamaların yapılabileceği ve hükümetin kurulması görevinin verilebileceği düşünülmüştü. Ancak pazarlıklar uzayınca, en azından meclisin açılışını geciktirmeme eğilimi ağırlık kazandı.

Siyasi yorumcularar, hükümetin yapısı konusunda anlaşma sağlanamadığı için bugünkü açılışın sadece sembolik olacağı, parlamento üyeleri yemin ettikten sonra meclisin çalışmalarına ara verebileceğini belirtti.

İLGİLİ HABER: Irak’ta kuklalar anlaşamadı

1101120cookie-checkIrak’ta kuklalar toplanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.