Irak’ta öldürülen sivillerin sayısı arttı

 Irak sağlık, içişleri ve savunma bakanlıklarından alınan veriler, ülkede geçen ay öldürülen sivillerin sayısının Temmuz ve ABD Başkanı George Bush’un Irak’ta asker sayısının artırılması stratejisinin hayata geçtiği Şubat aylarına oranla yüzde 7 arttığını gösterdi.

Buna göre Şubat’ta öldürülen sivillerin sayısı 1626 iken, bu sayı Temmuz’da 1652’ye, Ağustos’taysa 1771’e çıktı. Sivil kayıpların en fazla olduğu ay 1951 ile Mayıs iken, Haziran’da bu sayının 1241’e düştüğü, Temmuz’daysa yine arttığı kaydedildi.

Amerikalılar mezhep çatışmalarının başkent Bağdat ve civarında azaldığını iddia etse de çok sayıda direnişçinin Amerikan askerlerinin operasyon düzenlediği bu yerlerden kaçarak başka bölgelerde saldırı düzenlediği belirtiliyor.

Bu arada, militanlar neredeyse her gün Irak güvenlik güçlerini hedef alan saldırılarını sürdürüyor. Bakanlıkların verilerine göre Ağustos ayında 85 asker ve polis öldürüldü.

Irak’ın kuzeyinde 14 Ağustos’ta Yezidilerin yerleşim bölgelerini hedef alan eş zamanlı 4 intihar saldırısı düzenlenmişti. Irak işgalinden bu yana düzenlenen bu en kanlı saldırıda 400’den fazla kişi yaşamını yitirmişti.

1154600cookie-checkIrak’ta öldürülen sivillerin sayısı arttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.