‘Irak’ta olay var haber yok’

The Independent on Sunday, Irak’ta ABD’nin öne sürdüklerinin tersine karışıklığın giderilmediğini, iddia edilen “normalleşme”nin tersine hafta sonunda dokuz kişinin öldürüldüğü, Şiiler’in rehin alındığı yorumunda bulundu.

Patrick Cockburn imzalı haberde Washington’un ‘Irak’ta durum normale dönüyor’ iddialarının dayanağının, Irak’ın gazeteciler için tehlikeli bir ülke konumuna gelmesinden dolayı haber akışının sağlanamamasına bağlandı.

“OLAYLAR DUYURULMUYOR”
Cockburn’ün Musul’daki gözlemlerini aktarırken “Irak’taki birçok şiddet olayının haberi yapılmıyor. Burada büyük bir intihar saldırısı gördük. Havaya duman ve toz bulutları doluştu. Bundan sonraki bir saat içinde de bir diğer patlama sesi duyduk. Resmi haberlerde, bunların hiçbirine değinilmedi” diye yazdı.

Haberde ABD’li askerler’in “Generallerimiz artan değil azalan saldırıları öğrenmek istiyorlar” sözünden alıntı yapılarak, “Askerler ölüm dışında üslerine bilgi vermiyorlar” denildi.

Gazete; Pentagon’un, Ocak ayında gün başına düşen saldırıların sayısı 140’dan bu ay 40’a düştüğünü iddia etmesinin altındaki kaçırılma korkusuyla otellerinden dışarı adım atamayan gazetecilerin haber üretememesine bağladı.

1103790cookie-check‘Irak’ta olay var haber yok’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.