Irkçı emniyet müdürü ortalığı karıştırdı

Geçtiğimiz Cuma günü “Benim bölgemde suç işleyenler sadece Çingene asıllılardır” diye bir demeç veren ve hemen ardından da İçişleri bakanı tarafından görevden alınan Miskolc ili emniyet müdürü Albert Pasztor, görevine iade edildi.

Cumartesi günü içişleri bakanı Tibor Draskovics’in ırkçı açıklamalar yapan emniyet müdürünü derhal görevden almasının ardından, radikal milliyetçiler Pazar günü söz konusu il merkezinde, emniyet müdürüne destek mitingi düzenleyeceklerini açıkladılar.

Emniyet müdürüne destek sadece radikal milliyetçilerden değil, bölgede birinci parti olan sosyalistlerden de geldi. İl çapında başlatılan destek kampanyası, sonuçta hükümetin de tavrını yeniden gözden geçirmesine neden oldu. Pazar günü, içişleri bakanı kararını yeniden değerlendirdi ve emniyet müdürü görevine geri döndü.

Bu arada radikal milliyetçilerin emniyet müdürüne destek mitingi ise, karar geri alınmasına rağmen gerçekleşti. Miting ilginç bir şekilde siyasi bir uzlaşma zemini yarattı. Macaristan’daki tüm partilerin yerel temsilcileri mitinge katıldılar.

Ana muhalefet partisi Fidesz yerel teşkilatı emniyet müdürünü destekledi, mitingde şehrin sosyalist partili belediye başkanı da eleştirel bir konuşma yaptı.

Roman kuruluşları ve insan hakları dernekleri ise, toplumda sabıka kayıtlarının etnik kökenlere göre tasnif edilmesini ve Çingenelerin bir etnik grup olarak bu kapsamda değerlendirilmesinin açık bir şekilde ırkçılık olduğunu vurguluyorlar.
 
MACARİSTAN HABERLERİ İÇİN: Turkinfo, http://www.turkinfo.hu

1186830cookie-checkIrkçı emniyet müdürü ortalığı karıştırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.