İşçilerin 1 Mayıs’ta da talebi aynı: Çalışırken ölmek istemiyoruz

Farklı konfederasyonlara bağlı sendika yöneticileri, salgın koşullarında gidilen 1 Mayıs’a dair planlarını ve işçilerin taleplerini anlattı.

Salgın nedeniyle bu yıl kitlesel yerine işyerleri ve evlerde kutlanacak olan 1 Mayıs öncesi konuşan sendika başkanları, “Çalışırken ölmek istemiyoruz” talebinin tüm işçilerin ortak talebi olduğunu belirterek, konfederasyonlara “birlik ve dayanışma” çağrısı yaptı.

1 Mayıs, Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü olarak ilan edildiği 1890 yılından bu yana dünyanın dört bir tarafında milyonlarca işçi ve emekçiyi meydanlarda bir araya getirdi. Türkiye’de yasaklı olduğu yıllarda dahi işçilerin sokakları doldurmaktan geri durmadığı bu yılki İşçi Bayramı’nda, tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını dolayısıyla kitlesel kutlamalar yapılamayacak. Milyonlarca işçi ve emekçi, bayramlarını işyerlerinde ve evlerinde kutlayacak.

Fakat Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), tarihsel öneme sahip olması nedeniyle Taksim Meydanı’nda sembolik kutlamalar yapmak için İstanbul Valiliği’ne ayrı ayrı başvurularda bulundu. Bu başvurularına ilişkin henüz herhangi bir yanıt alamayan konfederasyonlar, bu yılın temel talebi olan “İşten çıkartmalar yasaklansın” şiarında ortaklaştı.

Evrensel Farklı konfederasyonlara bağlı sendika yöneticileri ile pandeminin gölgesinde kutlanacak olan 1 Mayıs’ı ve taleplerini konuştu.

_______________

Haberi kaynağından okumak için lütfen tıklayınız:
https://www.evrensel.net/haber/403135/iscilerin-1-mayista-da-talebi-ayni-calisirken-olmek-istemiyoruz?utm_source=anasayfa&utm_medium=manset&utm_campaign=haber&slide_order=05

2410130cookie-checkİşçilerin 1 Mayıs’ta da talebi aynı: Çalışırken ölmek istemiyoruz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.