İYİ Parti en az 2 büyükşehir istiyor, CHP ‘sızdırmalardan’ rahatsız

Siyasi partilerin 24 Haziran seçimlerindeki ittifakları yerel seçimlere taşıma girişiminde bu hafta son dönemece girildi. Cumhur ittifakı ortakları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin biraraya gelerek işbirliğine son noktayı koymaları beklenirken, gözler CHP ve İYİ Parti liderlerinin geçen Cumartesi günü (8 Aralık) kamuoyundan gizli yaptıkları görüşmenin içeriğine çevrildi.

TBMM Genel Kurulu’nda, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk bütçesi görüşülürken, Meclis kulislerinde ise tüm gün CHP ile İYİ Parti’nin ittifak görüşmelerinin nasıl sonuçlanacağı sorusuna yanıt arandı.

Bütçe görüşmeleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan dışındaki bütün siyasi parti liderleri Meclis’teydi. Ancak bütçe görüşmelerini bir süre locadan izleyen ve bir süre Meclis kulisinde partili milletvekilleriyle sohbet eden Meral Akşener de, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da hafta sonu yaptıkları görüşmelere ilişkin gazetecilere açıklama yapmak istemedi.

İYİ Parti: Ankara’da ısrarlı değiliz ama Yavaş olsun

İYİ Parti kaynaklarından yansıyan bilgiye göre Akşener, Ankara ısrarından vazgeçtikleri mesajı vermelerine karşın, Kılıçdaroğlu’na, “Ancak seçime CHP adayıyla gidilmesi halinde kendi tabanlarını da ikna edebilmek için Mansur Yavaş’ın aday gösterilmesi tavsiyesinde bulundu.

Parti yöneticileri, Ankara’nın CHP’ye bırakılması karşılığında tek bir büyükşehirle yetinilmesinin mümkün olmadığını, Manisa, Denizli, Antalya’nın da aralarında bulunduğu illerden en az ikisinin kendilerine bırakılması gerektiğini ifade ediyorlar.

2252960cookie-check İYİ Parti en az 2 büyükşehir istiyor, CHP ‘sızdırmalardan’ rahatsız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.