Japonya’da tren kazası: 50 ölü

Japonya’nın batısında bir yolcu treni yoldan çıkarak bir apartmana çarptı. Dünyanın en güvenli demiryolu hatlarından birine sahip Japonya’daki kazada, yaşamını yitirenlerin sayısı 50, yaralananların sayısı da 220’nin üzerinde olduğu sanılıyor.

Başkent Tokyo’nun yaklaşık 400 kilometre uzağında meydana gelen kaza sonucu trenin üç vagonu yoldan çıkarken, bu vagonlardan biri, bir apartmana çarptı. 600 yolculu trende, çoğunlukla okullarına giden öğrencilerin de bulunduğu belirtildi.

Halen yüzlerce kurtarma görevlisi, olayın meydana geldiği Amagasaki kasabasında bulunuyor. Yaralılarsa, sedyeler üzerinde feribotlarla taşınıyor. Bazı yolcuların tren içinde mahsur kaldıkları bildiriliyor.

Yolcular kaza sonrası, trenin çok hızlı hareket ettiğini ve yoldan çıkmadan hemen önce sarsılmaya başladığını söylüyor. Trenin 23 yaşındaki makinistinin yaklaşık bir yıl önde göreve başladığı açıklandı.

Bir görgü tanığı, trenin bir istasyonu atladığını ve daha sonra geri dönmek zorunda kaldığını ve ortaya çıkan gecikmeyi kapatmak için de, acele ettiğini savundu. Japon hükümetinden bir yetkili ise, ”Çok çeşitli senaryolar var, ama biz şu anda kazanın nedenini tam olarak bilmiyoruz” dedi.

Son olarak 1991’de Shigaraki kentinde meydana gelen kazada, 42 kişi ölmüş, 600’den fazla kişi de yaralanmıştı. (BBC)

1104430cookie-checkJaponya’da tren kazası: 50 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.