Jeremy Corbyn ‘katliam”ı kınadı

Ankara’da “Barış Migingi”ne yapılan saldırı İngiltere’den bir çok politikacı, sendikacı ve kitle örgütü temsilcisi tarafından kınandı. Türkiye Halklarıyla Dayanışma Kampanyası (SPOT)’a gönderilen mesajlarda, katliamın barış isteyenlere karşı yapıldığı ve barış karşıtlarına karşı durarak dayanışma içinde olacaklarını belirttiler.

Haziran Direnişi’nden sonra İngiltere’de kurulan SPOT’a gönderilen mesajlar şöyle:

Jeremy Corbyn (İşçi Partisi Lideri); Büyük bir üzüntüyle haberleri izliyorum. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yıllardır Türkiye’de bir demokrasi sorunu yaşanıyor. Kürtlerin ana dilde eğitim gibi talepleri kabul edilmelidir. Savaş ortamından çıkılıp derhal barış masasının tekrar kurulması gerektiğine inanıyorum ve katliamı tüm kalbimle kınıyorum.

Steve Hadley (RMT Genel Sekreter yardımcısı): Yoldaşlar, bütün kalbimle en derin üzüntülerimi bildiriyor, katledilenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Öğrendiğim kadarıyla EMEP ve HDP’den yoldaşlarımızı kaybettik. Bir kez daha gördük, Erdoğan rejiminin yapabileceklerini. Barış savunucuları bir araya geldi. Ama buna da rejim ve rejimin uzantıları olan IŞID ve faşirtleri saldırdı. Faşirtler hiç bir zaman bir yere ulaşamayacaklar, ilericiler, Türk ve Kürt işçi sınıfı sonunda bu mücadelede zaferle çıkacaklardır. Bizler, Britanya’da yaşayanlar, kendimize düşeni yapacağız ve uluslararası dayanışmayla Türk ve Kürt halklarının yanında oılacağız. Yaşasın uluslararası dayanışma.

Martin Powell Davies (NUT Genel Yürütme Kurulu üyesi): Gezi’de de görmüştüm. İlk tecrübemi orada yaşadı. Gider gitmez yüzüme göz yaşartıcı sıktılar. Türk hükümetinin ve Erdoğan’ın ne yapabileceğini tahmin edebiliyorum. Ama bunun sonunda kaybeden onlar olacak ve ben ve sendikam Türk ve Kürt halkının yanında olmaya devam edeceğiz.
Kevin Robinson (Liverpool Liman İşçileri): Sevgili arkadaşlarım, yoldaşlarım ve DAY-MER’li yoldaşlarım; bu vahşi saldırı karşısında sizlerle olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. 500 liman işçisi adına, bu katliamdan etkilenen herkese başsağlığı diliyorum. 500 liman işçisi ve ailelerinin, bu katliamdan etkilenen herkesin yanında olduğunu bilmenizi istiyoruz.
Chris Nineham (Savaş Karşısı Koalisyonu Sözcüsü): Bu alçakça saldırıyı kınarken, başta İngiltere ve batılı emperyalistlerin Ortadoğuyu kana bulamadaki rollerini unutmayalım. Barış için verdiğimiz mücadele eninde sonunda zaferle sonuçlanacaktır.

Rob Williams (İşyeri Temsilcileri Ağı Genel Sekreteri): Bu saldırıların, barış ve demokrasi mücadelesini engelleyeceğini düşünen varsa yanılıyor. Bütün dünyada işçi sınıfı, bu saldırıların karşısında duracak ve mutlaka zaferi getirecektir.

855370cookie-checkJeremy Corbyn ‘katliam”ı kınadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.