John Baez’li savaş karşıtı gösteri

Protestocuların kamp kurduğu alana gelen ve yaklaşık 500 kişinin dinlediği bir konser veren Baez, ”Biz ilk defa Vietnam savaşına karşı çıktığımızda 10 kişi kadardık, burada ise büyük bir kalabalık var” diyerek, çocuklarını Irak savaşında kaybedenlerle kucaklaştı.

Baez, protestocuların, ”cevabı çok acı verici olduğu için kimsenin düşünmek istemediği ‘Benim çocuğum bir hiç uğruna mı öldü?’ sorusunu sorduklarını” belirtti.

Sheehan’ın başlattığı protesto, kalp krizi geçiren annesini görmek için kendisinin Los Angeles’a gitmesine rağmen devam ediyor. ”Bush her zaman askerlerimizin asil bir sebep için öldüğünü söylüyor. ABD için tehdit oluşturmayan bir ülkedeki savaşta ölmenin asil bir sebep olduğuna inanmıyorum” diyen Sheenan, Bush ile görüşünceye kadar ya da Bush’un bir aylık tatili bitene kadar protestosunu sonlandırmayacağını açıklamıştı.

Bush’un çiftliğinin yakınlarında 6 Ağustos’ta kamp kuran Sheehan’a, Irak’ta öldürülen askerlerin yakınları ve savaş karşıtları destek veriyor. Kampta devamlı olarak 100 kadar kişi kalırken her gün yüzlerce kişi de kampı ziyaret ediyor.

1112820cookie-checkJohn Baez’li savaş karşıtı gösteri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.