Jokey Beyaz KKTC için yarıştı

Beyaz, Newport’taki The Show Jumping Championships of Great Britain’e finale kalma başarısı gösteren ilk Kıbrıslı Türk olarak tanıtıldı. Last Digital’ın ‘sponsor’luğunda yarışan Kıbrıslı Türk jokey ve Machbox, şanssızlıklara karşın 11’nci geldi.

 

13-15 Ağustos tarihlerinde yapılan yarışmanın ilk günü bunaltıcı sıcak havaya karşın Beyaz ve Matchbox başarılı bir koşuyla tek engel çubuğunu devirerek 4 penaltıyla tamamladı.  İkinci gün ise pek çok yarışmacı için şanssız bir gün oldu. Beyaz ve Matchbox iki hata ile engelli koşuyu tamamlayınca 11’nci olabildi. 

 

BEYAZ’IN BAŞARISI

National Trailblazers Show’da finale katılacak 7 yarışmacı arasına girme başarısı gösteren Beyaz, Newport’taki The Show Jumping Championships of Great Britain’de  ülke çapındaki 50 başarılı finalist arasına girmişti.

 

Beyaz’ın ‘haberindex.com’a verdiği demeçte yeni başarılar elde ederek Kıbrıslı Türk’ün İngiltere’deki varlığını ve Kıbrıs davasındaki haklılığını İngiliz toplumuna tekrar hatırlattığını söyledi. İngiltere’deki at gösteri şampiyonlarında pek çok ödülü olan Beyaz, bir şampiyona sonrasında göğsünde KKTC bayrağı basılı atletini seyircilere göstermiş ve Rum seyircilerin tepkisini çekmişti.

 

LAST DİGİTAL YALNIZ BIRAKMADI

Beyaz ve Matchbox’un sponsorları arasında Last Digital’dan Polat Alper, Stanze Interiors Limited’den Arkın ve Hasan Redif ile İrlanda da merkezi olan Glancar Spring Water Direktörü John McSharry yer aldı.

 

Yarış boyunca Last Digital çalışanları aileleriyle birlikte Beyaz ve Matchbox’a destek oldular.

 

Last Digital Yönetim Kurulu Başkanı Polat Alper, Beyaz’ın İngiltere’nin en popüler yarışmasında KKTC’yi temsil etmesinin önemine değinerek, “Beyaz ve Matchbox için şanssız bir yarış olmasına karşın önümüzdeki yarışlar için değerli bir tecrübe edinildi. Sayın Beyaz ve sevgili atı Matchbox, Kıbrıslı Türk’ün adını ve varlığını spor dünyasına da taşımayı başardı. Onu içtenlikle kutluyoruz” dedi.

 

 

 

 

1093730cookie-checkJokey Beyaz KKTC için yarıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.