Joseph Conrad’ın gizli tarihi

Conrad’ın Nostromo adlı romanında Costaguana adını verdiği Güney Amerika ülkesinin aslında Kolombiya olmasından yola çıkan Vásquez, okurlara etkileyici bir edebiyat deneyimi sunuyor.

Londra, 1903. Kolombiyalı José Altamirano, Panama’dan henüz yeni gelmiştir. Altamirano bir piçtir, Panama’ya babasını bulmaya gelmiş, bu sırada âşık olduğu Fransız kadından bir kız çocuğu olmuştur. Panama Kanalı’nın yapım çalışmalarına şahit olmuş, üst üste içsavaşlar ve devrimler yaşamış, ABD’nin ülkesinin üzerindeki baskısına tanıklık etmiştir. Babasını ve eşini kaybettikten sonra kızını terk ederek Londra’ya kaçar. Bir insanın ve bir ülkenin başına gelebilecek en korkunç şeylere tanık olan Altamirano peşinden suçluluk ve pişmanlık duyguları sürüklemektedir…

Bu sırada Nostromo’yu yazmakta olan Conrad’ın, bölgenin siyasal çalkantılarına tanıklık etmiş birinin yardımına ihtiyacı vardır. Bu ikiz ruhların buluşmasıyla 1820 Şubat’ında başlayan o sırlarla dolu hikâye ilk kez anlatılacak, “Costaguana”nın gizli tarihi açığa çıkacaktır.

Qwerty Ödülü ile Función Libros&Letras Ödülü’ne layık görülen Costaguana’nın Gizli Tarihi, Latin Amerika edebiyatının mistisizmini Joseph Conrad’ın serüvenci ruhuyla harmanlayan etkileyici bir roman.

748430cookie-checkJoseph Conrad’ın gizli tarihi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.