Jüride biri uyudu, biri tweet çekti, idamlık kurtuldu

Arkansas Eyalet mahkemesinin idam kararı iki jüri üyesinin böyle hareket etmesi sonucunda hukuken işlemez kabul edilince, dava düştü ve Ericson Dimas Martinez adındaki 26 yaşındaki tutuklu idamdan döndü. Asmayalım da besleyelim mi anlayışında yasalar gereği ısrarlı olan Eyalet Genel Savcısı inatçı çıktı ve idamlık Martinez’in yeniden yargılanması için süreci tekrar başlattı.

2010 yılında soygun yapıp bir kişiyi de katleden sanık Ericson D.Martinez’in yargılanması çabuk tarafından tamamlanmıştı. Martinez hakkında kuşkuya yer kalmayacak kadar açık deliller bulunduğu için yargının sonuna hemen ulaşıldı ve savcının, Arkansas Eyaleti yasaları gereği talep ettiği idam cezası için mahkeme hakiminin jüriden beklediği görüş alma aşamasında, jüri üyelerinden biri horul horul uyuyor bir başkası ise iPhone telefonu üzerinden tweeter hesabına mesaj yüklüyordu.

Jüri üyelerinin bu yaptıkları kameralar ve internet üzerinden saptanınca verilen idam kararı, tam manasıyla ve iyice düşünülmeden verilmiştir biçiminde ele alındı, böylece hukuk gereği dava düştü. Martinez’i mutlaka ipte sallandırmak isteyen Savcı ise, yeniden mahkeme açmak, yeniden jüri bulmak zorunda kaldı. Yeni duruşmaları takip için Amerikan basını da tam teşekküllü olarak Arkansas’da bulunmayı okurlarına ve izleyicilerine vaat etti.

1534070cookie-checkJüride biri uyudu, biri tweet çekti, idamlık kurtuldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.