Kış Olimpiyatları’nda “seksi dans” krizi

Olimpiyatlara katılan dansçıların büyük kısmı kız-erkek kardeş çiftlerden oluşuyor. Dansçıların sahada spor ve sanat gösterisini iç içe sundukları performans yarışmasında cinselliği öne çıkartmaları özellikle Amerikan muhafazakâr kamuoyunu da rahatsız etti. Amerikan basınında spor yazarları arasındaki eleştirilerin bu yönde yoğunlaşması dikkati çekti Buna karşılık Kanadalı yorumculardan ve kamuoyundan ise ses çıkmadı.

Dans yarışmalarında yer alan Sinead ve John Kerr adlı Alman kardeşlerin dudak dudağa öpüşerek sürdürdükleri gösteri özellikle tartışmaların ana nedenini oluşturdu. Alexandra ve Roman Zaretsky kardeşler de İsrail adına yarışıyorlardı, ancak “Tango Romantica” isimli danslarında gösterdikleri aşırı cinsel yakınlık da tepkiye neden oldu.

1976 yılından bu yana Olimpiyat Komitesi tarafından yarışmalara katılmasına izin verilen buz dansında, son yılların yarışmacıları tango, salsa, çaça gibi müzikler eşliğinde dans ediyor ve cinselliği öne çıkaran figürler sergiliyorlardı.

2010 yılı Vancouver Kış Olimpiyatları bu anlamıyla tartışmaya açık sahnelerle geçti. Dansçılardan özellikle bayan sporcuların dekolte kıyafetleri de bu tartışmaların ateşlenmesine neden oldu.

1500070cookie-checkKış Olimpiyatları’nda “seksi dans” krizi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.