Kadir Gecesi’ne kutlama

Çolak’ın açıklaması aynen şöyle:


“Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan’ın son günlerine yaklaşmakta ve yeni bir Kadir Gecesini daha idrak etmekteyiz. Önümüzdeki Pazartesi’ni Salı’ya bağlayan gece mübarek Kadir Gecesidir.


Kadir gecesi, insanları birliğe, barışa, sevgi ve saygıya, hoşgörü ve yardımlaşmaya davet eden Kur’an-ı Kerim’in indidirilmeye başlandığı mübarek bir gecedir.  A


kşamleyin başlayarak tan yeri ağarıncaya kadar devam edecek olan bu zaman dilimi, Allah’a olan inancımızı tazeleme, ruhumuzu arındırma, uhrevi olanı idrak etme, ruhlarımız üzerine çöken ağırlıklardan kurtulma ve özgürleşme zamanıdır. Yürütmek zorunda olduğumuz derin bir hayat mücadelesinde bazen yaratılış gayemizi unutur, sanki hiç ölmeyecekmişiz gibi dünyalık olana bağlanırız. Böyle bir durumda Kadir gecesi bize, hayatın ölümlü, geçici ve sınırlı olduğu gerçeğini yeniden hatırlatarak, her şeyi kudreti, merhameti ve şefkati ile yaratan ve kuşatan Allah’a sığınmanın güzelliğini, ferahlığını ve güvenini yaşatır. Bu da şüphesiz hayatımıza ince ve derin bir güzellikler katar.


Kadir gecesini vesile kılarak, bütün vatandaş ve soydaşlarımızı, kutsal kitabımız Kur’an’ın ilke ve prensiplerinin özünde yer alan; aydınlık bir ruh, huzur dolu bir kalp, sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik, dayanışma, adalet, dostluk, ilim, irfan, ahlâk ve erdemlilikten yana bir anlayışa sahip olmaya; dargınlık, kırgınlıklara son vermeye çağırıyoruz.


Bu  vesile ile İngiltere’de yaşayan bütün vatandaş, soydaş ve dindaşlarımızın Kadir gecelerini kutluyor, bu gecenin bütün insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

805630cookie-checkKadir Gecesi’ne kutlama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.