Kadınlardan gazeteler önünde eylem…

Britanya Kadın Dayanışma Platformu, 7 Nisan 2007 Cumartesi saat 14:00 -15:00 arası Olay ve Avrupa gazeteleri önünde bir protesto eylemi gerçekleştirdi. Yaklaşık 20 gösterici; İngilizce ve Türkçe “Medyada Kadına Yönelik Şiddete Son!”, “Kadın Bedeni Meta Değildir”, “Olay, Avrupa, Londra Gazetelerini Okuma, Okutma, İlan Verme!”, “Kadın Ticaretine Son!”, “Kadınız; Eşitlik Göçmeniz; Kardeşlik İnsanız; Özgürlük İstiyoruz!” gibi dövizler açtılar.


Bir saat süren gösteri süresince sloganlarla protestolarını sürdüren kadınlar, şu açıklamayı yaptılar:


“Yaşadığımız coğrafya Britanya’da, Türk ve Kürt göçmen toplumu içerisinde hızla büyümekte olan toplumsal kirlenme, sizlerinde gözlemlediği bir sorun olduğu inancındayız. Ve ne yazık ki bu kirlenmenin en kötü sonuçlarını yine biz kadınlar yaşamaktayız.


Dolayısıyla sorunları tespit etmekle yetinmek istemeyen biz kadınlar, bir yerlerden başlayarak adım atmayı gereksinmiş ve öncelikle medyanın toplum bilincini şekillendireceğinden hareketle, yaşadığımız toplum içerisinde yaşam hakkı elde eden, basın yayın kuruluşları ile birlikte toplumsal kirlenmeye ve dolayısıyla kadına yönelik şiddete karşı mütevazı bir adım atma girişiminde bulunmuştuk.


Bu amaçla Kasım 2006’dan başlayarak bugüne kadar ‘sauna ve masaj salonu’ reklâmları adı altında verilen kadın ticareti reklâmlarını sayfalarından çıkartmaları yönünde Avrupa, Londra Gazete ve Olay gazetesi yayın yönetmenleriyle aralıklı olarak sözlü ve yazımsal temelde görüşmeler yapılmış fakat olumlu bir sonuç alınamamıştır.


Bugüne kadar belli aralıklarla yürütmüş olduğumuz Avrupa, Londra Gazete ve Olay gazetelerine yönelik boykot faaliyetimiz, bundan sonraki aşamada, 25 Kasım 2007 Kadın Konferansımıza kadar bütün hızıyla devam ettirilecektir.


Bu gazetelerin, kapitalist gözlük ve çürümüşlükle kendilerini var etme ısrarını bir kez daha kınıyor, onurlu yaşam değerlerinden uzaklaşanları kamuoyu önünde bir kez daha uyarmayı tarihsel bir sorumluluk olarak görüyoruz. Tüm ilerici kamuoyunu bu sorumluluğu paylaşmaya davet ediyoruz”

801610cookie-checkKadınlardan gazeteler önünde eylem…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.