Kadınlardan yardım kermesi

Britanya Türk Kadınları Derneği’nin dördüncü geleneksel kermesi, gectiğimiz haftasonu Troy Hotel’de gerçekleşti. Çeşitli giysi, el işi, takı, çiçek, tatlı,yemek,ev eşyası ile çok sayıda ürünün satıldığı kermese hanımlar büyük ilgi gösterirken, günün tadını çıkaranlar çocuklar oldu,Anneleriyle kermese gelen  küçük konuklar, kırmızı kıyafetlı, beyaz sakallı  Noel Baba ile konuşup, hediyelerini aldılar. Daha sonra da yüzlerini boyatarak, yaklaşan yeni yılın coşkusunu doya doya yaşadılar.


Dernek Başkanı Nilgün Yıldırım ve tüm yönetim kurulu üyeleri ile dernek üyesi hanımların hazırlayıp, süslediği birbirinden renkli standlar, kermese gelen çok sayıda konuğun büyük ilgisini çekti.. Baklavadan aşureye, su böreğinden dolmaya çeşit çeşit ev yapımı veya bağışla alınan yiyecek bölümü önünde hanımlar uzun kuyruklar oluşturdu.


Derneğin Onursal Başkanı, Londra Büyükelçisi Akın Alptuna’nın eşi Esin Alptuna da kermesi  ziyaret edip, alışveriş yaptı,hanımlarla sohbet etti. Yılbaşı öncesi biraraya gelen üyeler, eşleri, çocukları hem bol bol alışveriş yaptılar, hem de görmedikleri arkadaşlarıyla görüştüler.


Dernek Başkanı Nilgün Yıldırım, geleneksel kermesin iki hafta gibi kısa bir süre içinde, üyelerin ve Türk işadamlarının destek ve bağışlarıyla ortaya çıktığını, emeği geçen herkese teşekkür ettikleriniibelirtek, şu açıklamayı yaptı.


“Tahmini olarak dördüncü kermesimizden 1.200 Pound’a yakın gelir elde ettik. Bu rakam yapılan bağışlarla daha da artabilir. Elde edilen geliri, her zamanki gibi yurdumuzun yardıma muhtaç eğitim kurumları ve öğrencileri için kullanacağız.Değerli üyelerimizden gelen e-mailleri dikkate alarak, bu seneki kermes gelirini Adıyaman ve Rize’deki ilköğretim okullarına en güvenilir şekilde yardım edilmesi için bağışlayacağız. Kermesimizde Istanbul’dan konuğumuz Sayın Lale Çolakoğlu’nu ağırlama olanağı da bulduk. Kendisi, “ Altınoluk Zeytindalı Dünya Barış Yorganı” projesinin baş mimarlarındandır. Dernek olarak bu projeyi destekleme kararı aldık. Tüm üyelerimiz, eşleri ve ilgilenen herkesten, en kısa zamanda 22×22 santim boyutunda patchwork iş bekliyoruz. Bunları, Istanbul’da giderek büyüyen ve tüm Avrupa’yı dolaşan barış yorganına ek olarak göndereceğiz. Düzenlenecek yarışmada ilk üçe girecek yarışmacılara da ödül verilecektir.Bu proje kapsamındaki gelir ‘Sokak Çocuklarına’ yardım olarak değerlendirilecektir.”

786070cookie-checkKadınlardan yardım kermesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.