Kahvehanelerde sigara bölümleri hazırlığı

Ağaoğlu, Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Yasada Değişiklik Öngören Kanun’un TBMM’de görüşülerek karara bağlanmasının ardından harekete geçtiklerini ve yasanın bir geçiş dönemi içinde uygulamaya konulması gerektiği görüşünü aktararak yasanın 18 ay sonra uygulamaya başlanmasının sağlandığını kaydetti.


Ağaoğlu, çalışanlar ve işletmelerin yasanın uygulanması sırasında ortaya çıkacak maliyetlerden olumsuz etkileneceğini savundu. 18 aylık geçiş sürecinde sigara bölümleri yapmaya çalışacaklarını belirten Ağaoğlu, “Herkes bu sistemi görsün ondan sonra sanıyoruz ki karar tekrar gözden geçirilir. Yoksa sektörün sonu olacak. Bu yasakları uygularken her türlü durum göz önüne alınmalıdır. Biz de yetkililerle sürekli görüşme halindeyiz. Biz tabii ki sigara yasaklarına karşı değiliz ancak sektördeki çalışanları da düşünmek zorundayız. Çünkü, bu yasaklar uygulanmaya başlayınca bu iş yerlerinin çoğu kapanacak. Kısa bir süre sonra da Türkiye’de kahvehane sayısı 50 bine kadar düşebilir” dedi.


Türkiye genelinde 500 bin kahvehaneye günde yaklaşık 20 milyona yakın kişinin girip çıktığını savunan Murat Ağaoğlu, bu nedenle uygulanabilecek yasada her kesimin göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti. Kahvehanelerde tamamen sigara yasağı uygulanırsa bu sektörün çökeceğini ileri süren Ağaoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:


“Ancak sigara içilen ve içilmeyen diye bölümlere ayırırsak, her kesime yarayacak bir sisteme de imza atmış oluruz. En azından bu noktada bir adım atılmasını istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı da sürdüreceğiz. İnsanlar lokantada yemek yedikten sonra çıkıp gidebilirler. Ancak kahvehaneler öyle değil. Kahvehaneler vakit geçirilen yerler.” 


KARİKATÜR: Kamil yavuz

1053410cookie-checkKahvehanelerde sigara bölümleri hazırlığı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.